Сензациите в пресата: Оздравяването на ЦСКА става все повече невъзможно

И още: "Локо Пловдив взима Иван Караджов", "Лудогорец пак се пробва за Марсиньо", "Ботев не може да се разбере с излишните", "Предложили испански тарани на Левски"

Сензациите в пресата: Оздравяването на ЦСКА става все повече невъзможно

Сензациите в пресата от днес, сряда, 13-и януари 2016 година:

 

"24 часа": Оздравяването на ЦСКА става все повече невъзможно

 

Оздравяването на ЦСКА става наистина невъзможна мисия според закона. Всеки отхвърлен кредитор има право на установителен иск в съда. А този, който е предложил оздравителен план, трябва да отдели средства, които да покрият всичките. С други думи, ако някой се наеме да плати 19 милиона дългове, трябва да гарантира още толкова, ако някой спечели дело.

 

В последния ден за възражения срещу списъците на синдик Дора Милева се заведоха още един куп документи, включително и от бившите футболисти Апостол Попов и Костадин Стоянов. На опашката отново се нареди и ПФСК „Черноморец Бургас". 

 

Интересното е, че до момента няма нито едно възражение от Стойчо Младенов и неговия треньорски щаб. В официална декларация синът му Стойчо-младши, Иво Котев, Тодор Янчев и Бисер Цолов официално обявиха, че са готови на всякакви компромиси в името на ЦСКА.

 

Така дружеството върви към ликвидация, което означава, че единственото спасение ще е сливането с нов отбор. Ако подобно нещо стане със съдебно решение, то „червените" трябва да напуснат Югозападната „В" група и да преустановят членството си в БФС. Със синдик имат право да участват единствено при аматьорите.

 

"Тема спорт": Локо Пловдив взима Иван Караджов

 

Локомотив Пловдив може да се подсили с вратар за пролетния дял. Става въпрос за Иван Караджов, разбра "Тема Спорт". Той вече пази на "Лаута" през 2012 година. През ноември и декември стражът поддържаше форма със Славия. Караджов не е пазил вече година, след като напусна Берое в началото на 2015-а.

 

В момента на "Лаута" разполагат с трима вратари - Ясин Ел Харуби, Александър Витанов, Кристиян Кацарев. Първият обаче е контузен, а другите двама нямат особен опит под рамката. Наскоро черно-белите се разделиха със стража Теодор Скорчев. Очаква се повече развитие около завръщането на Караджов на "Лаута" да има в началото на следващата седмица. В същото време стана ясно, че старши треньорът Христо Колев умува за още един сериозен трансфер. В Локо може да заиграе бившият футболист на Лудогорец, ЦСКА, Сливен и др. Иван Стоянов. През есента той бе за кратко във Верея Стара Загора, но изненадващо бе освободен.

 

Основното притеснение пред Бащата и за Стоянов, и за Караджов е, че отдавна не са играли. Сенегалският нападател Гай Мансур пристигна снощи в България. Това съобщиха от управата на клуба. Той ще направи днес първата си тренировка със смърфовете. Спортно-техническото ръководство на Локо ще прецени дали да го ангажира, след като се запознае с качествата му. Тъй като в момента не му е извадена виза за Турция, той няма да замине със смърфовете в петък за лагера в Анталия. 

 

"Тема спорт": Лудогорец пак се пробва за Марсиньо

 

Лудогорец може да привлече бивш футболист на ЦСКА. Става въпрос за полузащитника Марсиньо. Шампионите вече са се свързали с играча и са му предложили да заиграе в Разград. В момента бразилецът е собственост на руския Уфа, като има договор до лятото на 2017 година. Слабото представяне на тима му и незавидната 13-а позиция след есенния дял в първенството обаче могат да го накарат да потърси ново предизвикателство.

 

На този етап халфът все още не е дал отговор на разградчани. Той е поискал около седмица, за да помисли върху офертата. В последната година и половина Марсиньо два пъти отказа да премине на "Лудогорец Арена".

 

Една от основните причини спортно-техническото ръководство да настоява за привличането му е опитът, който полузащитникът има в "А" група, както и зациклилите преговори с футболист на същата позиция, подвизаващ се в елита на Бразилия. 

 

По време на престоя си в ЦСКА Марсиньо изигра 29 срещи за първенство, в които реализира 7 гола. През есенния полусезон с екипа на Уфа пък той има 10 мача и само едно попадение. В предишната кампания високият 180 см футболист е записал 28 двубоя и 6 точни изстрела.

 

"Тема спорт": Предложили испански тарани на Левски

 

Мениджъри са предложили двама испански тарани на Левски, разбра "Тема Спорт". Сините може и да започнат преговори за тяхното привличане, ако ударят на камък с Несторас Митидис. Желанието на треньора Стойчо Стоев е час по-скоро да разполага с централен нападател. Това обаче не се случва. На "Герена" все още не са напълно отхвърлили вариант с привличането на Венцислав Христов. През есента той игра като преотстъпен в албанския Шкендербеу от Риека. Националът продължава да има договор с хърватския клуб. Сините ще го вземат само ако е свободен агент, защото не искат да плащат трансферна сума и за неговото привличане. В Левски се надяват до заминаването на отбора за лагер в Турция да привлекат и още едно крило след Франсис Нар. В момента обаче това не е приоритет, защото сините са насочили всичките си усилия към подписването с централен нападател. А след взимането на такъв може да нямат и средства за флангови играч.

 

"7 дни спорт": Ботев не може да се разбере с излишните

 

"Ботев" (Пд) не може да се разбере с излишните футболисти в състава си. "Жълто-черните" все още не са финализирали преговорите за разтрогването на договорите на немалка част от играчите, които отпаднаха от сметките на треньора Николай Костов. Става въпрос за заиреца с холандски паспорт Жоел Чибамба, уругваеца Нико Варела, Даниел Генов и Димитър Алексиев. Както вече писахме, от началото на зимната подготовка Генов се готви двуразово под ръководството на треньора от школата Иван Цветанов. Според запознати проблемът с финализирането на раздялата с 26-годишното крило към момента е разминаване между него и клуба по отношение на размера на обезщетението.

 

Вчера ръководството на "жълто-черните" направи всичко възможно да доведе до успешен край преговорите с Чибамба и Варела. До ранния следобед разговорите не можаха да приключат с разбирателство, а се чакаше тепърва да почнат пазарлъци и с Димитър Алексиев. Най-сериозни трудности със скъсването на взаимоотношенията от "Ботев" се очаква да видят със заирския нападател. Проблемът при него е, че през този сезон той вече се е подвизавал в два клуба - арменския "Улисес" и "Ботев" (Пд). Това означава, че Чибамба не може да играе за трети отбор до май месец. Вариантът с уреждането на негов трансфер в държава, където шампионатът се урежда по обърнат календар, засега пропадна. Той изкара проби в клуб от Виетнам, но нещата не се получиха. Жоел има действащ договор с "жълто-черните" за още година и половина. Твърди се, че Чибамба ще настоява за обезщетение, което да включва заплатите му до май включително, тъй като на практика той може да остане извън терените дотогава. При заинатяване от страна на нежеланите футболисти за финализиране на преговорите е твърде възможно и спрямо тях да бъде предприета подобна мярка като тази на Даниел Генов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки