Симеон Райков остава в Черно море

Крилото отказа трансфер в отбор, воден от бившия играч на Ювентус Никола Легроталие

Симеон Райков остава в Черно море

Крилото на Черно море Си­меон Райков ще продължи да бъде част от отбора и през пролетния полусезон. Според "Тема Спорт", си­лен интерес към него проявява италианският третодивизионен Акрагас.

От треньорския щаб на клуба от Сицилия са гледали изявите на Райков на видео и са останали много до­волни от видяното, но до трансфер няма да се стигне заради самия футболист. Спо­ред него по-правилно в този момент от кариерата му е да продължи да играе на 'Тича". Именно затова той е откло­нил офертата на италианци­те.

"Прецених, че на този етап желанието ми е да продължа да играя за Черно море", уточ­ни Райков.

Любопитното е, че по този начин той пропус­на Възможността да работи с бившия защитник на Ювентус, Болоня и Милан Никола Легроталие, който в момен­та е треньор на Акрагас. Там Все пак ще има българин - Ни­колай Дюлгеров.

През есента Райков записа 15 мача с 2 гола за варненци в А група, като освен това се отчете и с 4 попадения за Ку­пата на България. А сега ще трябва да се бори за титуляр­но място в доста здрава кон­куренция. Освен него настав­никът Никола Спасов разпола­га с още четирима флангови играчи - Матиас Курьор, Андреас Васев, Илиян Неделчев и новото попълнение Владислав Романов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки