Сензациите в пресата: Без драми за лиценза на Левски

ЦСКА взима халф от Узбекистан, Де Са дава отговор до неделя, наказват голмайстора на Пирин заради почивка в Панама

Сензациите в пресата: Без драми за лиценза на Левски

Сензациите в родната спортна преса на 15 януари, петък, 2016 година:

Труд: Без драми за „синия” лиценз

Левски плаща уверено по лиценза и 2016-а явно няма да има общо със „сините" драми от 2015-а. Преди година на „Герена" трепериха до внасяне­то на документите в БФС на 30 март и после кътаха „левчета", плашеха ги футболисти, треньори и клубове с ФИФА за дъл­гове. Накрая се наложи да се събират половин мили­он лева от фенове, за да оцелее клубът.

Сега Левски е превел почти всички текущи пла­щания със срок до 31 декември - ключова дата за лиценз. Има някои раз­срочени суми, защото в момента няма достатъчно свободен капитал, но се очаква и те в близките месеци да бъдат уредени.

„Сините" набързо изпла­тиха до стотинка транс­ферните суми за Франсис Нар (Баник) и Мехди Бурабия (Черно море), а Сърджан Лукин (Поли Тимишоара) и Александър Александров (Лудогорец) идват като свободни агенти. Издължени са и комисионите.

„Финансов рай? Не, финансов ред - обясни изпълнителният директор Константин Баждеков. -Собствениците начело с Иво Тонев направиха мно­го, наистина много, за да осигурят средства. Но съвсем не се къпем в „зла­тен дъжд". Ето - за декем­ври имаме чудесен приход от фен артикули, който е 82 000 лева. Зад тази сума стоят само няколко души, които обаче се трудиха неуморно, нямаше събота, нямаше неделя..."

Меридиан мач: ЦСКА взима халф от Узбекистан

Юношата на ЦСКА Николай Чипев е близо до завръщане на „Българска армия", научи „Меридиан Мач". Преди дни халфът разтрогна своя договор с узбекистанския Бухоро и в момента е свободен агент. Преговорите между „червените" и Чипев са започнали още преди Нова година и са на път да приключат в близките дни, като дори треньорът Христо Янев очаква 26-годишния футболист на лагера в Турция.

Чипев бе смятан за един от най-големите таланти в школата на ЦСКА. Той стана част от първия тим през 2007 г., като спечели Суперкупата на България година по-късно. След това обаче бе пращан под наем в Берое и Спортист (Своге). През 2010 г. премина в Локомотив (Пд), а оттам започна безкрайната смяна на отбори - Локомотив (Пд), Монтана, Видима-Раковски, Славия, Светкавица, Нефтохимик, Берое и Спартак (Вн). Той мина и през малтийския Хамрун Спартанс, преди през 2015 г. да подпише с узбекистанския Динамо (Самарганд). За последно Чипев рита в Бухоро.

Очаква се халфът да замени освободения преди Нова година Иво Иванов, който вече подсили родния си Спартак (Пл).

Тема спорт: Де Са дава отговор до неделя

Левски прави всичко възмож­но дo края на седмицата да уре­ди привличането на 22-годишното холандско крило Уесли де Са. Нападателят е юноша на гранда от Амстердам Аякс, а през есента бе част от елит­ния Вилем II. Той изигра 15 двубоя в Ередивизие, в които не ус­пя да се разпише.

Де Са трябва да даде отговор на синята оферта до неделя. Дотогава столичани иде пробват да уточнят всички подробности и с настоящия му тим - те ще трябва да платят за привлича­нето на футболиста.

Леели де Са е роден на 2 април 1993 година. За Аякс дясно­то крило има 13 двубоя с 1 гол. Той е преминал и през всички възрастови национални селек­ции на Холандия при юношите, има мачове и за младежкия тим на лалетата.

Меридиан мач: Наказват голмайстора на Пирин заради Панама

Треньорът на Пирин Наджи Шенсой се зака­ни, че ще санк­ционира голмайсто­ра на тима Мартин Тошев, който закъс­нява вече с четири дни за тренировките на тима. Юношата на ЦСКА не се поя­вява, защото е на почивка в Панама с приятелката си.

„Наказание или глоба, ще видим какво точно, чака Мартин Тошев. Той ме помоли за разре­шение да започне тренировки няколко дни по-късно, но аз бях категорично против. При това положение задължи­телно ще има санк­ция", коментира Шенсой.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки