Новият спонсор на Спартак (Пл) постави високи цели пред отбора

Сега целта е оставане в "Б" група, а полсе влизане в елита

Новият спонсор на Спартак (Пл) постави високи цели пред отбора

Поставяме си високи цели с новия спонсор Иван Динов. Това заяви днес в интервю за БТА старши треньорът на футболния Спартак-Плевен Роберт Петров. Той припомни, че доста футболисти са напуснали отбора и това е наложило да разговаря с други състезатели, които да бъдат привлечени, за да формират новия тим. Петров уточни, че към Спартак се присъединяват Никола Мицански, бивш футболист на Ботев (Враца), вратарят Ивайло Крушарски, Иво Иванов, който идва от ЦСКА, Димо Атанасов, халф от Верея.

От школата на Литекс за плевенския тим ще играе Емил Грозев. Треньорът очаква днес или утре в Плевен да пристигне Цветомир Радев, централен защитник от Верея. Към спартаковци ще се присъедини и Даниел Гаджев, бивш футболист на Локомотив (София). 

Целите, които си поставят новият спонсор и старши треньорът е първо да се оформи нов отбор и колектив на Спартак, който разполага с двадесетина състезатели, вече попълнен на 90 процента. Вероятно към тях ще се търсят още един-двама футболисти. 

Според Петров проблемите с изплащането на заплатите на състезателите ще останат в миналото и от сега нататък футболистите ще бъдат спокойни, за да се съсредоточат върху подготовката и изявите си. Петров е договорил шест контроли: на 22 януари със Славяново, на 27 януари с втория отбор на Литекс, на 3 февруари с Етър (Велико Търново). Между 6 и 12 февруари тимът ще участва в турнира "POMORIE CUP 2016" , след което предстоят контролни мачове с Локомотив (София) и със Свищов, които са с неуточнени дати. 

Старши треньорът заяви, че всеки ден разговарят с новия спонсор Иван Динов и имат пълно разбирателство по проблемите, които трябва да разрешават, както и по задачите и целите на отбора. Петров изрази увереност на 100 процента, че ще изпълнят целите - първо да запазят статута си в "Б" група и след това да си поставят по-голямата цел - атакуване на елитната група. На въпрос за материалната база треньорът изрази притеснения за това, с което разполагат, и надежда, че и този въпрос постепенно ще бъде разрешен.

Танчо Калпаков напусна Спартак Пд и пое Монтана

Вижте подробности

Етър привлече Иван Коконов

Той е седмото ново попълнение на отбора това лято

Миньор (Пк) с нова победа в контролите

Вижте подробности

Локо ГО надви Янтра с 2:0 в контрола

Домакините вкараха две дузпи

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Официално: Янтра (Габрово) с 2 трансфера

Тимът от Габрово привлече минал през Твенте и си върна Христо Митев от Арда

Първо в NS: Етър с трансферен удар

"Болярите" гонят бързо завръщане в елита

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки