Ван Гаал жегна Ливърпул: Не си представям Юнайтед да чака титла 26 години

Ако Ливърпул не стане шампион този сезон, ще изравни серията на Юнайтед от 26 години без титла преди сър Алекс

Ван Гаал жегна Ливърпул: Не си представям Юнайтед да чака титла 26 години

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сложи пръст в раната на Ливърпул и в часовете преди голямото дерби в неделя заяви, че не си представя, че Манчестър Юнайтед може да остане 26 години без шампионска титла на Англия.

Юнайтед нямаше титла толкова дълго преди да спечели първенството със Алекс Фъргюсън начело през 1993 година, а това чакане от 26 години без титла ще бъде изравнено от Ливърпул този сезон, ако „червените” не спечелят титлата.

„Не мога да си представя да останем 26 години без титла. Да, ние сме в преходен период, но имаме нужната инфраструктура и вървим по правилния път”, заяви Ван Гаал.

Досега холандецът е спечелил и трите си мача срещу Ливърпул като мениджър на Юнайтед, включително и победа на „Анфийлд” през миналия сезон. Битката в неделя от 16:05 отново е на „Анфийлд”.

„Вие пак можете да кажете, че се представяме по-зле от очакваното, защото Манчестър Юнайтед трябва да е сред първите три отбора във Висшата лига. Същото важи и за Ливърпул”.

Ван Гаал вярва, че Уейн Рууни може да вкара в четвърти пореден мач за първи път от март 2012-а, но капитанът има само един гол в 10 гостувания на „Анфийлд”.

„Уейн трябва да подобри този рекорд (за своите поредни мачове с гол), тогава ще съм много щастлив. Когато той вкарва, това прави нещата по-лесни за мен. Заложил съм си всички пари на Уейн”, фигуративно се изрази Ван Гаал, имайки предвид пълното доверие, което има на нападателя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки