Сити срази Кристъл Палас се изравни по точки с Арсенал и Лестър (ВИДЕО)

Серхио Агуеро се отличи с два гола за крайното 4:0

Сити срази Кристъл Палас се изравни по точки с Арсенал и Лестър (ВИДЕО)

Манчестър Сити победи по категоричен начин Кристъл Палас в двубой от 22-ия кръг на Висшата лига. Срщата се проведе на стадион „Етихад” и завърши при резултат 4:0. Нападателят на „гражданите” Серио Агуеро вкара два от головете.

 

С този успех Сити събра актив от 43 точки и зае първото място в класирането. Арсенал и Лестър също имат толкова. По-късно тази вечер „лисиците” гостуват на Астън Вила, а в неделя „топчиите” ще се изправят срещу Стоук Сити.

 

Тимът на мениджъра Мануел Пелегрини владееше топката 51 процента от игровото време. „Гражданите” отправиха 15 удара срещу 9 от страна на гостите.  

 

Резултатът бе открит в 22-ата минута. Тогава Фабиан Делф отправи удари звън наказателното поле, вратарят на Кристъл Палас Уейн Хенеси обаче не се достатъчно добре и позволи кълбото да мине под плонжа му.

 

Пет минути преди почивката Сити удвои преднината си. Агуеро откри головата си сметка, но и късметът бе на негова страна. Аржентинецът шутира, топката се отклони леко от краката на защитника Скот Дън и влезе във вратата, като не остави никакви шансове на Хенеси.

 

През втората част гостите имаха претенции за дузпа, след като Демикелис докосна топката с ръка в наказателното си поле, но съдията не посочи бялата точка, въпреки протеста на играчите на Кристъл Палас.

 

Преднината за „гражданите” стана класическа в 68-ата минута. Агуеро завърши страхотна атака – Давид Силва, Агуеро, Яя Туре и Кевин де Бройне разиграха като по учебник и аржентинският нападател завърши подобаващо.

 

Крайното 4:0 оформи Давид Силва в 84-ата минута, който получи пас от Серхио Агуеро. Той демонстрира отборен дух, защото можеше и да шутира директно. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки