Ангел Славков доволен от първата си седмица начело на Беласица, планува 7 контроли

"Имаме на разположение всички терени в община Петрич”

Ангел Славков доволен от първата си седмица начело на Беласица, планува 7 контроли
Новият старши треньор на Беласица (Петрич) Ангел Славков е доволен от първата си седмица на кормилото на третодивизионния отбор.

Славков, който до края на ноември беше асистент на Иван Колев в Славия, изведе отбора за старта на зимната подготовка в понеделник с екип от местни специалисти, в който са включени Стойчо Филипов, играещият помощник-треньор Димитър Наков и треньорът на вратарите Валери Дагалов.

"След едноседмичния ми престой в Петрич и десетте тренировки с футболистите на Беласица съм впечатлен от желанието на момчетата да се развиват, от тяхното старание и отношение към подготвителния процес. Очарован съм от професионализма на ръководството на ОФК Беласица и на моя екип, който е съставен изцяло от местни кадри", коментира Славков.

"Имаме на разположение всички терени в община Петрич, благодарение на Общинския съвет и на кмета Димитър Бръчков. За радост голяма част от тях са с нови съблекални и с поддържани терени с тревно покритие. При една добре обмислена инвестиция може и в България да имаме прекрасни условия за зимна подготовка в региона на нашите професионални отбори", допълни той.

С Беласица в момента се готвят около 30 играчи, по-голямата част от които са млади момчета от местните школи. Намерението на Славков е до първия мач от пролетния дял на сезона в Югозападната "В" група на 21 февруари срещу Чепинец във Велинград групата да бъде съкратена до 24 футболисти.

Петричани ще се готвят изцяло домашни условия, като ще изиграят седем контроли през зимната пауза, първата от които ще бъде на 23 януари (събота) срещу друг третодивизионен тим Кариана (Едрен).

Договорени са и проверки срещу Септември (Симитли), Банско и Вихрен (Сандански), а на 3 февруари Беласица ще играе и срещу македонски първодивизионен клуб Хоризонт (Турново).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки