"Кралете" дръпнаха с 13 точки пред Барса след бой над Сантандер (видео)

Реал (Мадрид) спечели с 4:0 у дома, Бензема вкара два, Ди Мария се върна с гол

"Кралете" дръпнаха с 13 точки пред Барса след бой над Сантандер (видео)

Реал (Мадрид) постигна осми пореден успех в испанската „Ла Лига”, след като спечели с категоричното 4:0 домакинството си срещу Расинг (Сантандер) и по този начин увеличи на 13 точки аванса си на върха в класирането пред шампиона Барселона.

Наставникът на „Кралския клуб” Жозе Моуриньо заложи на младия Рафаел Варан и възстановения Марсело в отбрана, а в предни позиции действаше карето Карим Бензема, Месут Йозил, Кака и Кристиано Роналдо.

Именно последните двама бяха замесени в първото попадение на „Белия балет”, паднало още в петата минута на двубоя от 23-ия кръг на „Примера”.

Тогава бразилецът Кака бе изведен отдясно, стражът Тоньо спаси удара му, но той с глава върна топката успоредно на вратата, а отблизо Кристиано Роналдо не сгреши и откри резултата с 20-ото си попадение в „Ла Лига”.

В 39-ата минута борещите се оцеляване гости останаха с човек по-малко, тъй като бранителят им Кисма получи втори жълт картон и бе изгонен.

Вторият гол за столичани не закъсня и падна в последните секунди на първата част. Тогава Карим Бензема се откъсна от отбраната на гостите и от малък ъгъл прати топката във вратата, а Серхио Рамос се погрижи попадението да стане факт, блокирайки бранител на Расинг, който се опитваше спре пътя на кълбото към мрежата.

Класическият резултат бе оформен от завърналия се след травма Анхел ди Мария. В 63-ата минута аржентинецът се появи в игра за първи път от средата на декември насам, когато се разписа при визитата на Севиля (6:2), но се контузи, а в 73-ата вкара за 3:0.

Крайното 4:0 пък оформи Карим Бензема, който минута преди края на редовните 90 се възползва от пас на Сами Кедира и реализира за втори път в двубоя.

Така Реал (Мадрид) събра 61 точки от 23 мача и се „бетонира” на върха, докато Расинг (Сантандер) остана в зоната на изпадащите с 23 пункта от също толкова двубоя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки