1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Тодор Батков: Първо нас поканиха на турне в Либия, но ние отказахме (+видео)

Тодор Батков: Първо нас поканиха на турне в Либия, но ние отказахме (+видео)

"Договорът с новия спонсора е факт. Не отричам, че голям принос за него има Бойко Борисов"

Тодор Батков: Първо нас поканиха на турне в Либия, но ние отказахме (+видео)

Собственикът на Левски Тодор Батков разкри пред репортер на Novsport.com, че преди ЦСКА да замине на турне в Либия, африканците са поканили първо „сините” да гостуват в тяхната страна.

Както е известно „червените” в момента са в Либия, където ще изиграят две приятелски срещи с местните Ал Насър и Ал Ахли. Те са там по повод празненствата по случай една година от падането на режима на Муамар Кадафи.

Батков обаче каза, че Левски е бил първият избор на либийците и на „Герена” са получили покана за турне в страната, но са отказали офертата, защото това щяло да наруши програмата им за подготовка.

Адвокатът не пропусна да изрази мнението си относно допинг скандала с трима от футболистите на ЦСКА, като директно обяви, че забраненият медикамент е даден на състезателите с „нареждане от ръководството”, а не както твърдят от „Българска армия” – еднолично от лекаря на тима.

„Днес е ден за размисъл. Трябва да се дадем сметка къде сме ние и доколко се съобразяваме с идеалите на Апостола, макар за жалост изводите да не са много оптимистични”, обяви Батков, който заедно с целия отбор на „сините” почете паметта на Васил Левски.

„Нашата надежда е в юношите от школата, защото едно е да си закърмен от най-ранна детска възраст с идеята за Апостола и да получих възможността и честа да носиш фланелката на най-популярния български клуб, а друго е да обясняваме на чужденците какво означава това.

Отчитам като сериозна грешка, откакто съм президент на този клуб, че не налагаме повече наши кадри, но сега започваме да го правим”, обеща собственикът на Левски, след което поясни, че е удовлетворен от направената зимна селекция.

„Доволен съм от селекцията, макар че малко се забави – взехме добри футболисти и подсилихме постовете, които трябваше.

Сега чакаме старта на първенството, за да видим какво сме направили”, каза още адвокатът, а после бе попитан какво мисли за решението на БФС стартът на първенството да бъде отложен с една седмица:

Доста съм скептичен по отношение на отлагането на първия кръг, тъй като същото се случи и преди 3-4 години, когато чакахме арктически студове, а станахме свидетели на температурни рекорди. Сега, като гледам, вървим към същото нещо, макар че самото отлагане е добре за нас, тъй като както вече каза – закъсняхме със селекцията и сега новите ще могат да се обиграят.

Факт е обаче, че нашето първенство е сбъркано, като календар и като график, тъй като едва ли има аналог в Европа с толкова дълга пауза”, обяви Батков, след което бе помолен да коментира 3-месечните наказания на триото от ЦСКА заради употреба на забранени вещества и предстоящото обжалване на санкциите отстрана на БФС.

„Нека да възтържествува справедливостта. Някак си не е честно клубната ти политика да е да дрогираш целия си отбор за важни мачове, да се пращат съдии… честно ли е това?

Нямам предвид конкретните футболисти, защото трябва много смелост и воля да откажеш нещо, което ти е дадено с нареждане от ръководството”, каза още босът на Левски и обяви, че новият спонсор ще бъде обявен официално на 1 март.

Спонсорът е факт, бих казал, че и самият договор е финализиран, но спонсорът има съображения обявяването на взаимоотношенията да стане факт на първи март.

Търсим и нов спонсор за ДЮШ, като вероятно и там ще има развитие по време на пролетния дял.

Не отричам, че голям принос за всичко това има премиерът на България (Бойко Борисов), който е препоръчал на тази голяма инвестиционна банка да погледне подобаващо на най-популярния български клуб, който би могъл да й даде необходимото трайно присъствие в общественото съзнание.

В тази връзка сърдечно благодаря на премиера, но не разбирам какво общо има държавата в случая? Доста клубове получават пряко помощ от държавни дружества, което също е добре за футбола, като Берое, Ботев (Враца)… това е хубаво за футбола, който 20 години бе оставен на автопилот. В него се изредиха какви ли не хора, наляха се какви ли не пари.

Време е всичко това да престане”, допълни Тодор Батков, а после обяви, че Левски няма да се разделя с основните си футболисти, а през лятото ще направи още по-силна селекция и ще атакува европейските клубни турнири.

„Надявам се да спечелим и двете купи, за които играем, а през лятото с едни допълнителни попълнения да търсим участие в групите на европейските турнири."

Официално: Веселин Великов напусна Хебър

Решението е договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие

Павлин Николов: Не ме питайте повече за Спартак Варна

"Готов съм да забравя за парите", заяви доскорошният благодетел на "соколите"

Локомотив София има нужда от 2 милиона лева за Сектор "В"

Изпълнителният директор на Локо София Иво Котев разясни каква е ситуацията в "Надежда"

Илиан Илиев обяви извиканите в националния отбор на България от efbet Лига

Вижте пълния списък от 14 футболисти в родния елит

Левски пуска 1800 билета за мача с Ботев Пловдив

Срещата на "Колежа" е на 5 октомври от 20:00ч.

Достанич: Имаме много работа

Той беше представен като новия шеф на ДЮШ на Локомотив София

Дузпата на Левски срещу Арда е първата им от близо 10 месеца

"Сините" преминаха през 25 кръга без наказателен удар в тяхна полза

Антон Велков: Не искам време, Локо София има по-голям потенциал

Треньорът на "железничарите" иска реакция от футболистите още следващия кръг

Шефът на Спартак Варна Павлин Николов с жест към клуба

Николов няма да има претенции към бъдещия собственик на "соколите"