1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. „Синовете на боговете” биха „червените дяволи” насред „Театъра на мечтите”, но отпаднаха от ЛЕ (видео+снимки)

„Синовете на боговете” биха „червените дяволи” насред „Театъра на мечтите”, но отпаднаха от ЛЕ (видео+снимки)

Димитър Бербатов игра 71 минути и се отличи с асистенция при загубата с 1:2

„Синовете на боговете” биха „червените дяволи” насред „Театъра на мечтите”, но отпаднаха от ЛЕ (видео+снимки)

Английският шампион Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 домакинството си срещу Аякс от турнира Лига Европа, но въпреки това си осигури участие в 1/8-финалната фаза на турнира, тъй като отстрани холандците с общ резултат 3:2.

„Червените дяволи” спечелиха с 2:0 визитата си в Амстердам преди седмица, но трябваше да тръпнат в последните минути на „Олд Трафорд”, тъй като бяха на косъм от сензационно отпадане от втората по сила клубна футболна надпревара.

Българският нападател Димитър Бербатов започна като титуляр за домакините и остана на терена 71 минути, но още в шестата се отличи с асистенция.

Рекордната покупка на 19-кратните шампиони на Висшата лига намери с прецизен пас мексиканския си партньор в предни позиции Хавиер Ернандес, а „Грахчето” финтира бранител на Аякс и безпроблемно забоде топката в мрежата на гостите.

Малко по-късно Чичарито се опита да върне жеста, но пасът му към Бербатов бе пресечен от Вертонген.

Точно, когато изтичаше първия половин час игра, пред Митко се откри чудесен шанс да се разпише, след като Нани го изведе сам срещу стража на Аякс, но българинът потърси подаване към Ернандес, вместо да стреля, а това се оказа грешното решение в ситуацията.

Буквално в следващата атака Арас Йозбилис отбеляза гол за Аякс, но попадението му правилно бе отменено заради засада. В 37-ата минута обаче роденият в Турция арменец все пак успя да впише името си сред голмайсторите.

Тогава Аякс осъществи многоходова атака и стрелецът на холандския гранд се възползва от неубедителна намеса на Фил Джоунс, прострелвайки Де Хеа от границата на наказателното поле, макар преди това да имаше игра с ръка на съотборника му Николас Лодейро.

До почивката не се стигна до нови опасни положения, а през второто полувреме темпото на игра спадна и чистите голови ситуации като цяло липсваха.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън дори реши да съхрани силите на наскоро възстановените от контузии Том Клевърли и Ашли Йънг, заменяйки ги в 61-ата минута, но не даде шанс на уелския ветеран Райън Гигс да запише своя мач номер 900 за „червените дяволи”.

Десет минути по-късно Бербатов също напусна терена, а на негово място в игра се появи английският национал Даниел Уелбек. В 73-ата минута Луиш Нани осъществи един от типичните си пробиви и със силен шут разтресе напречната греда на гостите.

Четири минути преди края на редовното време обаче Аякс вкара още един гол, дело на Алдервейрлд. Бранителят се оказа най-съобразителен в наказателното поле на домакините след статично положение и с глава отблизо прониза Давид де Хеа, като по този начин вдъхна надежди на своите съотборници.

„Синовете на боговете” се нуждаеха само от едно попадение, за да сътворят сензацията и да изхвърлят Юнайтед от турнира Лига Европа, но не го достигнаха в малкото оставащо време до края и така отпаднаха от надпреварата, въпреки престижния си успех.

Манчестър Юнайтед пък се класира за 1/8-финалите на единствения турнир, който не е печелил до момента. Следващият съперник на английските шампиони е испанският Атлетик (Билбао), като първият мач е на осми март на стадион „Сан Маме”.

Легенда на Интер се подигра на Ибрахимович

"Дано Малдини не се върне в клуба", заяви Марко Матераци

Анчелоти се надява да има Камавинга на линия за дербито с Атлетико

Френският халф все още лекува контузията, която получи преди Суперкупата на Европа

Добра и лоша новина около Де Бройне

Белгиецът пропуска дербито с Арсенал този уикенд

Феновете на Рома се вдигат на бунт

Те не са доволни от уволнението на Даниеле Де Роси

Милан реши: Фонсека изхвърча, ако загуби дербито с Интер

Големият сблъсък е тази неделя

Реал Мадрид започва работа по трансфера на Флориан Виртц

Халфът на Байер Леверкузен отдавна е трансферна цел на "белия балет"

Напрежение в Милан: Фонсека и Ибрахимович не се понасят

Бъдещето на специалиста начело на "росонерите" е под сериозна въпросителна

Артета не спести суперлативи след спасяванията на Рая

Ето какво заяви испанският мениджър

Грешникът за Аталанта разясни какво се е случило при дузпата

Матео Ретеги беше спрян на два пъти от Давид Рая срещу Арсенал