Байерн набута седем гола на Хофе преди съдбоносния мач с Базел (видео)

Баварците се отпушиха, Марио Гомес вкара хеттрик, Робен два, а Кроос и Рибери по един

Байерн набута седем гола на Хофе преди съдбоносния мач с Базел (видео)

Байерн (Мюнхен) най-сетне се отпуши и намери цели седем пъти мрежата на Хофенхайм в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. Баварският колос загря подобаващо за съдбоносния реванш с Базел в осминафиналната фаза на Шампионската лига. Марио Гомес вкара хеттрик срещу Хофе, Ариен Робен се разписа два пъти, а Франк Рибери и Тони Кроос записаха по един гол и в своята сметка за гръмкото 7:1.

Байерн навря гостите в тяхното наказателно поле още в първите минути и играеше с хъс, който липсваше в някои от миналите мачове на тима. Головата серия започна в 5-ата минута, когато Томас Мюлер напредна отдясно, центрира, вратарят Щарке опита да избие, но от няколко метра Гомес бе на правилното място, за да отбележи първото си попадение след един месец суша.

Кошмарното начало на мача за Хофе продължи. Филип Лам проби по фланга в 11-ата , опита да намери Гомес, но топката пак попадна в него и Комперс го свали на земята, давайки повод на съдията да отсъди дузпа. От бялата точка Ариен Робен не сбърка и покачи на 2:0.

Байерн продължи да радва с резултатна игра 69 000 фенове на „Алианц Арена”. В 18-ата минута защитата на Хофенхайм остави много пространство на Тони Кроос пред наказателното поле и младият халф внимателно се прицели в ъгъла на вратата за 3:0.

Малко преди да изтече половин час игра топката отново се оказа в мрежата на гостите. Ариен Робен бе изведен много добре от Рибери, излезе сам срещу вратаря и изигра малко егоистично ситуацията – вместо да подаде на останалия пред празната врата Мюлер холандецът сам заобиколи Щарке и вкара лесно за 4:0.

Хофе не намираше отговор на атаките на баварците и допусна пети гол през първата част. Робен разтегли играта по крилото към Рибери, френският национал качи топката на главата на непокрития Марио Гомес, който заби в мрежата – 5:0.

Можеше да се очаква Байерн да намали оборотите, но настроението в играта на отбора доведе до нови голове. Само три минути след почивката Робен центрира, Гомес надигра своя пазач и с глава оформи своя хеттрик въпреки намесата на Ворса на голлинията.

Франк Рибери също не пропусна да вкара. В 58-ата минута след едно лошо изчистване от корнер, Робен премина през няколко защитници и пусна към Рибери и той също успя да елиминира Щарке, а после на празна врата отбеляза за 7:0.

Час игра и седем гола сякаш стигнаха на отбора на Юп Хайнкес да се насити и в последните 30 минути баварците спестиха сили за мача с Базел през седмицата в Шампионската лига.

В края на мача остана време домакините да си вкарат и един автогол. Луис Густаво сгреши в защита, Райън Бабел излезе сам срещу Нойер, забави се, но в опита си да изчисти Густаво технично прехвърли своя вратар и порази собствената си врата – 7:1.

Байерн продължава да таи надежди за титлата, като събра 51 точки на втора позиция, на 4 зад лидера и шампион Борусия (Дортмунд), който играе срещу Аугсбург тази вечер. Хофенхайм е 12-ти с 30 точки.



Майнц победи Нюрнберг с 2:1 в друга среща от 25-ия кръг в Бундеслигата. Два ранни гола дадоха ценните три точки на домакините от Майнц. Мюлер откри за 1:0 още във 2-ата минута, а Мохамед Зидан показа, че се намира в прекрасна форма и покачи на 2:0 в 22-ата. Дидави върна надеждите на гостите с гол в 64-ата минута, но Майнц удържа трите точки.

Майнц 05 се изкачи с 30 точки до 11-та позиция, а Нюрнберг е 9-ти с 31.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки