ВИДЕО: Индепендиенте победи Бока в супершоу с 9 гола

До момента шампионът Бока бе на първо място в класирането и не беше допуснал гол във вратата си

ВИДЕО: Индепендиенте победи Бока в супершоу с 9 гола

Индепендиенте победи Бока Хуниорс като гост в уникален мач, който завърши 5:4. До момента шампионът Бока беше на първо място в класирането и не беше допуснал гол във вратата си.

На другия полюс се намира съставът от Авеланеда, който остава на последната 20-а позиция, тъй като тези три точки за първите спечелени от тях.

Мачът премина през много обрати, като гостите започнаха вихрено и до 7-ата минута водеха с 2:0 пред слисаните зрители на "Ла Бомбонера". След това двата отбора си размениха по един гол и в 32-ата минута беше 1:3.

Домакините обаче се вдигнаха и 16 минути преди края вече бяха направили пълен обрат до 4:3 като Факундо Ронкалия отбеляза второто си попадение в мача за 2:3, а след него Хуан Роман Рикелме и Пабло Ледесма докараха резултата до 4:3. За две минути до края на мача обаче Ернесто Фариас вкара два гола, включително и чудесно изпълнение в последната секунда и шокира домакините.

Иначе началните секунди също бяха за гостите, тъй като Пабло Видал откри резултата още в 40-ата секунда на двубоя.

Във всички турнири това е второ поредно домакинско поражение за Бока, който отстъпи с 1:2 Флуминенсе в турнира Копа Либертадорес.

Начело в аржентинското първенство след мачовете от 5-ия кръг излезе съставът на Тигре (Виктория), който се наложи с 2:0 при гостуването си на Банфийлд и има 13 точки. Гостите от Тигре грабнаха победата в последните пет минути с попадения на Есекиел Маджолио в 85-ата минута и на Карлос Луна в последната.

Втори с 11 точки е Естудиантес, който в петък измъкна минимална победа над Ланус с 1:0 на собствен терен. Следват Бока с 10, Велес Сарсфийлд и Ол Бойс с по 8.

Резултати от 5-ия кръг на аржентинското първенство:
Атлетико Рафаела- Унион Санта Фе 0:0
Банфийлд- Тигре 0:2
Бока Хуниорс- Индепендиенте 4:5
Годой Крус- Арсенал Саранди 0:1
от петък и събота:
Атлетико Белграно- Сан Лоренсо 1:2
Архентинос Хуниорс- Сан Мартин 1:1
Расинг- Ол Бойс 3:0
Естудиантес- Ланус 1:0,
Колон- Нюелс Олд бойс 0:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки