Петър Зехтински: По времето на Христолов пропиляхме 10 години

"Играчите на Ботев не се раздават докрай"

Петър Зехтински: По времето на Христолов пропиляхме 10 години

"Отстрани останахме с впечатление, че играчите на Ботев не се раздават докрай", сподели легендата на "канарчетата" Петър Зехтински.

Точно днес Ботев Пловдив празнува 100 години от създаването си, което бе причината Зехтински да гостува в дискусионно студио "Дерби" с друг известен бивш играч на "жълто-черните", вратаря Димитър Вичев. Зехтински отличи огромния брой публика, която дойде да гледа мача с Нефтохимик, но пък критикува футболистите за играта им след равенството 1:1.

"Отборът не отговаря на нашите очаквания. Останахме с впечатление, че не се раздават докрай", сподели той. Зехтински все пак изрази убеденост, че догодина тимът ще се върне в "А" група. "Има светлина за нас. На мача с Нефтохимик имаше 10 000 души. Останахме възхитени от публиката.

Отбор като Ботев липсва на "А" група. Надявам се догодина да го видим там", каза още познатият с прякора Зико бивш играч на Ботев. Някогашният му съотборник в пловдивския отбор пък засегна темата с детската школа на тима, предвид това, че в Ботев в момента играят много малко кадри на клуба.

"Много болен въпрос. Пропуснахме 10 години в Ботев. От юношеския ни тим през 1974 година, няма толкова добър досега. Просто по времето на Христолов пропиляхме 10 години", заяви бившият страж.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки