Рилецо разби Черно море насред Варна с 14 точки разлика

Пред погледа на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков тимът на Рилски спортист победи като гост Черно море с 81:67

Рилецо разби Черно море насред Варна с 14 точки разлика

Пред погледа на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков тимът на Рилски спортист победи като гост Черно море с 81:67. 

За победителите Филип Вукосавлевич завърши с "дабъл-дабъл" - 22 точки и 12 борби. Двата отбора започнаха срещата с много брак в играта си и след няколко неуспешни атаки и към двата коша гостите успяха да поведат.

За три минути игра чрез две тройки на Васил Кьосев и кош на Симеон Илиев домакините успяха да поведат с 4 точки аванс при 8:4.

Преднината на Черно море почти през цялата втора половина на първата част бе поддържана на 6 точки, но няколко грешки в атака в края на първата четвърт позволи на гостите да намалят изоставането си на само 2 точки - 18:16.

В началото на втората четвърт гостите се възползваха максимално добре от няколко безрезултатни атаки на Черно море и за 2 минути и половина игра реализираха 7 срещу 1 точка и не само изравниха, но и поведоха с 4 точки при 19:23.

Добрата игра на гостите и лошата стрелба на домакините продължи, в резултат на което с тройка на Богдан Боев три минути преди почивката Рилски спортист поведе с 9 точки - 26:35. Минута и 11 секунди преди почивката домакините намериха сили и намалиха изоставането си на само 2 точки - 33:35, но преди последните две части губеха със 7 точки - 33:40.

Третата част започна изключително оспорвано и играта се движеше кош за кош. Отново слабата стрелба на играчите на Черно море позволи на гостите след малко повече от три минути игра да поведат с 9 точки при 50:41.

След още три минути игра след две последователни тройки на Тихомир Желев Черно море намали изоставането си на 3 точки при 52:55. Слабостта на домакините от предишните две части - стрелбата, както и неуспешната борба под коша в атака, позволи на Рилски спортист да увеличи преднината си и преди последната част момчетата на Росен Барчовски водеха с 11 точки - 67:56.

През последната четвърт играта бе равностойна до средата на четвъртата част когато с тройка на Бранко Миркович и кош на Христо Захариев Рилски спортист поведе с 14 точки при 76:62, с което на практика реши изхода от двубоя. Три минути и половина преди края на двубоя Николай Колев от домакините напусна игра за пет лични нарушения.

През последната част домакините имаха пет и половина "сухи минути", в които не успяха да реализират точка. В крайна сметка гостите се възползваха максимално от слабостите на Черно море и заслужено спечелиха срещата.

Бившият играч на Черно море Александър Янев, който след турнира за Купата на България отиде да се състезава в Гърция, присъства днес на двубоя на Черно море.

Той коментира, че условията в Гърция са много добри. Янев е във Варна само за три дни, но ще се върне да участва в плейофите за отбора на Черно море.

Скандален баскетболист признава за уговорени мачове

Вижте подробности

Ясен е съставът на България за девойки до 20 години за Европейското

Шампионатът ще се проведе в периода 6-14 юли в столичните зали "Триадица" и "Свети Георги"

Торонто към Везенков: Добре дошъл в семейството

"Динозаврите" обявиха трансфера на българския национал

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

Шеф на Олимпиакос: Везенков е играч на Торонто

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки