"Моряците" излъгаха "чуковете" в Перник (видео+снимки)

Черно море спечели и с помощта на съдийска аванта

"Моряците" излъгаха "чуковете" в Перник (видео+снимки)

Отборът на Черно море (Варна) спечели трудно като гост с 1:0 двубоя със съперника си от 19 кръг на "А" група - Миньор (Перник). Варненци показаха много компактна игра в отбрана и разчитаха на бързи контраатаки, докато перничани се опитваха да владеят инициативата, но не създадоха достатъчно чисти положения за гол. Единственото попадение в срещата падна още в 4-та минута и бе дело на Марлон Фернандес, който бе изведен на празна врата от Мирослав Манолов.

 

Домакините имаха сериозен липсващ играч в лицето на Крум Бибишков, който е най-сериозният реализатор на перничани в последните сблъсъци. Атаката на Миньор изглеждаше отслабена без него, но и личаха сериозни грешки в защита. Точно след една такава грешка в сърцето на отбраната Мирослав Манолов се пребори за една топка и остана очи в очи с Чворович, след което пусна към свободния Фернандес, за да бъде отбелязано първото попадение.

 

Веднага след гола гостите се прибраха добре в задни позиции и компактното им подреждане не позволяваше на „чуковете“ да печелят територия и да използват свободни пространства. В 18-та минута при една контраатака Божилов проби отдясно и намери свободния Фернандес, който от чудесна позиция срещу противниковата врата стреля високо в аут.

 

Секунди по-късно Манолов бе изведен от Фернандес на добра позиция в противниковия пеналт и потърси пас, успореден на голлинията, но там нямаше кой да засече топката за 2:0. Две минути по-късно Брахими с изненадващ удар от малък ъгъл нацели горната греда от около 20 метра.

 

В 26-та минута „моряците“ пробиха по левия фланг, след което топката бе ниско центрирана към Манолов, който успя да засече, но твърде слабо и Чворович хвана кълбото без проблеми. Пет минути по-късно Дончо Атанасов бе много близо до гола, след като засече с плонж една центрирана отдясно топка, но страхотната изява отново на Чворович не позволи покачване на резултата.

 

В последните минути от първата част домакините натиснаха варненци, но отбраната в зелено-бяло бе на ниво и нямаше пропукване, което да осигури положения за Миньор. Началото на второто полувреме също беше белязано от повече активност за „чуковете“.

 

В 51-та минута Том демонстрира класа при самостоятелен рейд през центъра на терена и пробва изстрел от далечна дистанция, който се озова в ръцете на вратаря на гостите Денчев.

 

След извършените смени в двата състава статуквото не се промени, но в 68-та минута за втори път греда попречи на перничани да изравнят след изпълнение на пряк свободен удар.

 

Пет минути по-късно главният рефер Георги Йорданов се наби на очи с едно сериозно грешно отсъждане, което бе в ущърб на Миньор. Фернандес игра с ръка в собственото си наказателно поле, но вместо реферър да посочи бялата точка, той свири фаул на границата на  пеналта.

 

 

Домакините установиха териториален превес в последните 20 минути, но не успяваха да изненадат противника с някоя по-интересна идея в атака. В 88-та минута Георги Илиев бе близо до втори гол за варненци след чудесно изпълнение на пряк свободен удар. Фалцовият изстрел на Илиев се отби в гредата в близост до дясната сглобка на Чворович и излезе в аут.

 

До края  домакините не съумяха да изравнят и логично остават с празни ръце след днешния сблъсък с Черно море.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!

 


ПО   ОТ М П Р З Голове Г. ТО
1   ФК Лудогорец Разград 17 13 3 1 41:7 34 42
2   ЦСКА София 17 12 3 2 35:13 22 39
3   Левски София 17 13 0 4 31:17 14 39
4   Литекс Ловеч 18 11 4 3 33:15 18 37
5   Черноморец Бургас 17 11 3 3 27:7 20 36
6   Славия София 18 10 3 5 27:22 5 33
7   Черно Море Варна 18 9 4 5 20:9 11 31
8   Локомотив Пловдив 17 9 3 5 24:20 4 30
9   Миньор Перник 18 4 6

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки