Иснър детронира Джокович в тричасов маратон

Американецът се класира на първи Мастърс финал в кариерата си, чака Надал или Федерер

Иснър детронира Джокович в тричасов маратон

 

Джон Иснър детронира миналогодишния шампион на турнира в Индиън Уелс Новак Джокович, след като го победи драматично със 7-6(7), 3-6, 7-6(5). С тази победа американецът се класира на първи финал в своята кариера на турнир от Мастърс сериите и освен това от следващата седмица ще дебютира в топ 10 на световната ранглиста.

Световният номер 1 започна силно срещата и поведе с 3-1 гейма. При 5-4 Ноле сервираше за сета, но Иснър съумя да върне пробива в последния момент и впоследствие доведе нещата до тайбрек. В решителния 13-ти гейм 206-сантиметровият американец пропусна общо 3 сетбола преди да се възползва от 4-ата си възможност и да поведе с 1-0 сета.

Джокович повиши нивото си на игра във втория сет, успя да постигне пробив за 5-3 гейма, а след минута-две вече бе изравнил резултата в сетовете.

В решителната част първо Джокович пропусна шанс да спечели подаването на Иснър, а след това американецът пропусна мачбол в сервис-гейма на сърбина. Стигна се до нов тайбрек, Иснър поведе с 6-3, Ноле спаси двата мачбола на свой сервис, но с безмилостен ас, номер 20 в двубоя за Иснър, американецът сложи край на мача, който продължи 2 часа и 45 минути.

Вторият полуфинал ще изправи един срещу друг Рафаел Надал и Роджър Федерер, но тъй като в Индиън Уелс заваля дъжд не се знае кога ще започне срещата, която ще определи противника на Иснър в утрешния финал.

Влади Николов

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки