1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо: Не се радвам на неуспехите на Левски (видео)

Стойчо: Не се радвам на неуспехите на Левски (видео)

"Ако накажат Присо повече от 2-3 мача, това отново ще е късане на месо от ЦСКА", отсече Екзекутора

Стойчо: Не се радвам на неуспехите на Левски (видео)
Старши треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов, призна, че не се радва на катаклизмите при вечния съперник Левски, който вчера остана без треньор, предаде репортер на Novsport.com
 
Екзекутора на Ливърпул даде набързо и мнението си за предстоящото домакинство на "червените" на Берое от 21-ия кръг на родната "А" група: Едни от най-добрите ми години като футболист преминаха в Стара Загора, там срещнах и моята прекрасна съпруга, така че съм с много добри впечатления към града и към отбора. Това е един от най-футболните градове в България. Съумяха през втория полусезон да привлекат силни единици и да изградят добър отбор. През изминалите мачове виждаме стила им на игра, силните им страни, но в края на краищата ние се намираме у дома си и трябва ние да диктуваме и да наложим това, което имаме като възможности, за да надделеем над един изключително труден съперник". 
 
"Футболът е непредвидима игра и аз съм сигурен, че като публиката напълни стадиона и ни подкрепя сме много по-силни, видя се и в мача в Пловдив", каза още специалистът. 
 
Младенов изрази и съжалението си, че няма да може да разчита на камерунеца Нджонго Присо, който се замеси в грандиозен скандал на мача на "Лаута" и в момента очаква наказанието си: "За мое голямо съжаление Присо вървеше в една възходяща линия, почти всеки мач той ни беше един от най-ефективните футболисти, адаптацията му бе бърза, но сега го загубихме заради нещо, заради което беше провокиран". 
 
"Имаше голям психологически срив у Присо, вътре в съблекалнята излезе извън контрол. Той бе изключително разочарован от поведението на расизъм, което много го засегна, но в момента успяваме да го успокояваме и се надявам той и занапред да е наш играч, защото е важен футболист в схемата ми". 
 
На въпрос дали Присо е ударил полицай в Пловдив, Младенов отвърна: "Има запис от тунела, няма такова нещо. Той е дърпан, блъскан, но няма посегателство към полицай, няма удар, няма блъскане от негова страна. Лично не съм гледал записа, но хора от щаба и клуба са го гледали и аз им вярвам на 100 процента".
 
"Сега се надяваме, че БФС и Комисията ще спазят устава и ще го накажат колкото трябва, защото имаме много случаи и с по-грозни сценки, мога да дам и два примера - с Гара Дембеле и с Дока, така че правилникът е ясен и точен 2 мача 800 лева или 3 мача 3 хиляди лева. Гара Дембеле за блъскане на съдия беше наказан директно, ако не се лъжа за 2 мача, а пък Дока беше за 4 мача след удар срещу състезател, но след това беше намалено наказанието на 2. Така че нещата ги знаем, и ние умеем да четем между редовете, така че се надявам всичко да е коректно. Аз не го оправдавам, напротив, той ще бъде строго санкциониран, защото той, въпреки че няма никаква вина, все пак беше провокиран, но ще бъде глобен, защото позволи да се въвлече в такава саморазправа", заяви наставникът на "армейците". 
 
"Ако се вземе решение за наказание на Присо повече от 2 или 3 мача, това отново ще бъде "късане на месо от ЦСКА", въпреки че някои се изразиха против това", каза още Стойчо. 
 
След страхотните победи над столичния и пловдивския Локомотив обаче, Младенов призова за концентрантрация играчите си: "Да не изпадаме в еуфория, кой знае какво не сме постигнали. Радвам се, за старанието на футболистите, които бързо възприемат изискванията и израстват от мач на мач, надявам се да продължим така до края". 
 
"Тепърва обаче предстоят тежките мачове, нека не се заблуждаваме, няма леки мачове. Ние трябва да бъдем готови да отговорим и да надделяваме над всичко, което се появи като пречка", допълни Екзекутора.
 
На въпрос дали очаква "зелена светлина" за допингираните футболисти, Екзекутора отвърна: "Аз много по-рано я очаквах тази светлина, всеки има право да работи и не може да им се ограничава правото да упражняват труд, това не е нормално". 
 
"До момента младите ми играчи показват силен характер и в тези тежки битки израстват, това е хубаво и мен ме радва много, защото това са играчи от нашата школа. Когато им се прави забележка, тя е, за да се помогне на играча, а не да му се пречи", заяви специалистът. 
 
На въпрос дали сътресенията в кръвния враг Левски помагат на "Армията", Младенов джентълменски отвърна: "Не, аз не се радвам за разлика от някои на проблемите на даден противник. Ако имаме някакви успехи тази година ще се радваме на тях, а не на неуспехите на другите". 
 
"Днес за мен и за всички цесекари е паметен ден, вече имаме стадион, база, клубът продължава да се развива във възходяща линия, нещо което ме прави много щастлив. На тези собственици се падна честта да вземат базата и отсега нататък нещата само могат да се подобряват. В ЦСКА винаги е имало напрежение и който не издържа на него, значи няма място тук. Историята също го показва, тук преминаха големи имена, но малко от тях направиха кариера. Победителят винаги е под напрежение, той винаги трябва да излиза и да побеждава", завърши Стойчо Младенов.
ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена