България получи световното по плажен тенис

ITF обяви, че Българската федерация по тенис ще бъде домакин на четвъртото ITF Beach Tennis Световното първенство в черноморския курорт Бургас на 21-24 юни, съобщава Федерацията по плажен тенис

България получи световното по плажен тенис
ITF обяви, че Българската федерация по тенис ще бъде домакин на четвъртото ITF Beach Tennis Световното първенство в черноморския курорт Бургас на 21-24 юни, съобщава Федерацията по плажен тенис. В главната проява на ITF Плажен тенис Tour ще видите най-добрите мъже и жени двойки двойки от цял свят. Състезанието се е преместило от Foro Italico в Рим в Бургас, където бе провеждано от италианската федерация по тенис през 2009-2011 година. Вкъщи италианците властват за трета поредна година на провеждане на световното първенство. Шампионите от Фаро Италико Алесандро Калбучи и Лука Меликони при мъжете, и Лора Оливиери и Симона Бриганти при жените трябва да защитават титлата и на българския пясък. Италианците ще бъдат изправени пред засилена конкуренция тази година, с рекорден брой нации, очаква се светвното първенство да е едно от най-оспорваните събития за последните години. Седемнадесет страни бяха представени на световното първенство през 2011 година. 
 
Президентът на ITF Франческо Ричи Битти каза: "Това е положителна стъпка за състезанието, да се премести в ново място през четвъртата си година, отразявайки ръста на спорта в световен мащаб. След успешното домакинство на европейското миналата година Beach Tennis първенство, Българската федерация по тенис е уверена, че ще организира и Световното Първенство отлично, вследствие на високите стандарти, наложени от италианската федерация по тенис". 
 
Голямо нарастване на броя на турнири по целия свят е повишаване на възможностите на играчите да се състезават на професионално ниво. Данните показват, че плажния тенис е в значителен подем само за четири години. Докато в ITF Beach Tennis Tour Класацията все още доминират италианските двойки, за последните 12 месеца се наблюдава значителен ръст в броя на представените националности. Както за играчите, така и за зрителите, първенство тази година е събитие, което не трябва да се пропуска - перфектна комбинация от най-добрите играчи в света на плажен тенис в най-голямото състезание за годината.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки