Батков: Гонзо е нашият Димитър Пенев

"Нулев е шансът Сираков да се върне на "Герена", докато аз съм собственик", отсече Батков

Батков: Гонзо е нашият Димитър Пенев
Собственикът на столичния Левски - Тодор Батков, определи новия стар наставник на тима Георги Иванов - Гонзо, като "Димитър Пенев за Левски", след като вчера легендарният нападател се завърна на кормилото на отбора след престоя на Николай Костов. 
 
"Георги поема в тежък момент отговорността и то за пореден път. И след провала на Радко Достанич, и след като ни би ЦСКА насред Герена, Георги винаги влиза в най-тежките моменти. Георги, без да има успехите на Пената, е нещо като Димитър Пенев за Левски. Той идва в тежък момент и поема отговорността без да се притеснява", похвали своя подопечен собственикът на "сините" в интервю за "ТВ7".
 
Въпреки тежкия момент, Батков обяви, че Левски не се е отказал от голямата си цел и ще преследва титлата на България на всяка цена. "Направихме мисията невъзможна: да върнем конкурентите си в играта за титлата. Естествено, титлата остава цел, няма как да е друго. Погледнато откъм качество на играчите, финансова обезпеченост, база, любов на хората към отбора, ние не би трябвало да имаме никакви проблеми да станем шампиони", лаконичен бе Батков.
 
Адвокатът коментира и изненадващото напускане на Николай Костов от треньорския пост на "Герена" като неочакван за него ход. "Имах известни подозрения, че това може да се случи. Отново казвам, никой не го е карал да си ходи, това е лично негово решение. Доколкото знам, още след загубата от Локомотив (Пловдив), той е искал да напусне, но тогава Георги го е разубедил. След поражението от Миньор ми се обадиха да ми кажат, че той е решил да подаде оставка, а малко по-късно и самият Костов ми се обади да ми благодари за подкрепата и да ми съобщи решението си. Дори не съм го виждал физически. Както казват хората, всяко зло за добро. Дано при нас да е за добро неговото напускане", сподели Тодор Батков.

Същевременно адвокатът отсече, че докато той е собственик на Левски Наско Сираков няма как да се върне на "Герена": "Нулев е шансът Левски да стане "Сираков и ко", докато съм собственик на този клуб. Нека ви кажа защо не искам той повече да се връща. След участието на Левски в Шампионската лига и постигнатите успехи, той не правеше абсолютно нищо. Той дори не се появяваше на стадиона. На мен ми бе нужен дотолкова, че преди това идваше на фитнесче и да играе джитбол и всяваше респект във футболистите, което при треньор-работохолик като Мъри беше достатъчно. Но в последните две години той не се вясваше на стадиона, имало е случаи аз като собственик на клуба да ходя да го търся по кафенетата да дойде на стадиона, а той да играе карти и да пуши цигари и пури."

Тодор Батков разкри още, че между 30 и 32 милиона лева са излезли от собствения му джоб за Левски, откакто той е собственик на "сините": "Между 30 и 32 милиона лева са излезли от моя джоб в клуба. Давам от личните си средства, за да издържам Левски, а онзи ден на стадиона отново хората срещу мен се обръщат. Защо? Защото съм докарал треньор с хубава визитка и сме му осигурили добра селекция? Имам чувството, че от години давам лични пари, а непрекъснато си докарвам негативи".

Собственикът на Левски накрая разкри, че новият генерален спонсор на клуба - ВТБ, е бил посъветван лично от премиера на България - Бойко Борисов, да стане такъв на Левски, тъй като това щяло да бъде добре за рекламата на компанията, тъй като логото й щяло да се намира на фланелките на най-обичания български клуб: "ВТБ са посъветвани настоятелно от премиера при срещи с него, влизайки в България, от гледна точка на ПР и реклама да потърсят най-обичания български клуб. Във финансово отношение те много ни помогнаха финансово. Бяхме натрупали някои данъци и задължения, които успяхме да покрием с тяхна помощ. Сега ще покрием без проблем условията за лицензиране и нямаме никакви финансови притеснения", заяви Батков. 

"За разлика от собствениците на ЦСКА Митко и Иво, аз практикувам свободна професия и имам бизнеси, които са собствени мои. Не ползвам обществени средства, всички финанси, които използвам, са лично мои. Докато техният бизнес е концесии на боклука, което, всички знаем, са публични финансови средства. В името на справедливостта може би бе по-справедливо Левски да бъде подпомогнат на държавно ниво, не ЦСКА", допълни още адвокатът.

Относно темата с директивата Левски да стане шампион ,адвокатът заяви: "„Каква директива да има, срещу Миньор не заслужавахме да спечелим, но съдията ни отмени чист гол. Това го видя цяла България. Явно е, че няма директива. Имайки предвид ситуацията в държавата и твърдата ръка на човека, който я управлява, това може би нямаше да се случи. Ние играем и сме един от 16-те отбора, които искат да печелят“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки