Манчестър Юнайтед без проблем на ¼-финал за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените дяволи” с класика над третодивизионния Шросбъри

Манчестър Юнайтед без проблем на ¼-финал за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед се класира без особени затруднения за ¼-финалите на ФА Къп, след като спечели с класическото 3:0 гостуването си на третодивизионния Шросбъри.

„Червените дяволи” не оставиха съмнение в превъзходството си и отстраниха лесно борещия се за оцеляване в Лига 1 отбор, който успя да се противопостави на своя именит съперник само в първия половин час.

Въпреки сериозните кадрови проблеми пред наставника на гостите Луис ван Гаал обаче, той заложи на силен титулярен състав и в крайна сметка момчетата му си уредиха домакинство срещу Уест Хем в следващата фаза на най-стария футболен турнир.




Първата добра възможност за гол се откри пред Мемфис Депай, който в десетата минута получи от Камерън Бортуйк-Джаксън, финтира бранител и стреля по диагонала, но вратарят спаси.



В 27-ата минута гостите получиха свободен удар, с чието изпълнение се нагърби Депай.

Интересното бе, че трима играчи на „червените дяволи” застанаха зад построената от домакините стена, а комичното, че изстрелнята отлично към горния ъгъл топка нацели в главата един от тях – Антони Марсиал.



Секунди след това бранител на Шросбъри трябваше да чисти от голлинията след удар именно на Марсиал.

В 37-ата минута пък Крис Смолинг бе оставен непокрит в пеналта и стреля силно, след което топката тупна и се отклони от бранител, за да спре в мрежата  - 1:0.



В самия край на първото полувреме пък Хуан Мата изпълни безупречно един свободен удар и даде аванс от две попадения на своите.



След паузата на терена сякаш имаше само един отбор – този на гостите.

Малко след почивката те изпълниха заучено един корнер и Мата намери връхлитащия Марсиал с чудесен пас, ала ударът с глава на френския национал от непосредствена близост не намери вратата.



Третото попадение падна в 61-ата минута, когато Андер Ерера намери със страхотно подаване Джеси Лингард зад гърба на защитата и той от движение оформи класиката.



За заключителните минути на терена се появи Уил Кийн, който имаше шанс да вкара още с първото си докосване до топката, но изстрелът му в 74-ата минута срещна страничната греда.



Впоследствие обаче той се контузи и трябваше да напусне терена, а Ван Гаал вече бе изчерпал правото си на смени и в последния четвърт час отборът му игра с човек по-малко.

В самия край домакините имаха две добри възможности за почетен гол, но ги пропиляха и до последния сигнал не можаха да нанесат нито един точен удар по посока вратата на Ромеро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки