1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Душичка дебютира за националния отбор на България

Душичка дебютира за националния отбор на България

Словакът Юрай Душичка ще дебютира за националния отбор на България по хокей на лед

Душичка дебютира за националния отбор на България

 Словакът Юрай Душичка ще дебютира за националния отбор на България по хокей на лед.

 
Душичка получи български паспорт и ще подсили състава на "трикольорите" за предстоящото в София в началото на април Световно първенство в дивизия II, група "В". Той стана голмайстор на българския шампионат и помогна на Славия да спечели титлата.
 
Душичка беше определен за най-добър нападател в лигата. Старши треньорът на националния тим Георги Миланов ще може да разчита още на състезаващия се в Русия Алексей Йотов, както и на Борислав Благоев, който играе в германската Бундеслига.
 
Синът на футболната легенда Божидар Искренов - Георги, също е включен в състава и ще дебютира при мъжете. Досега той имаше мачове само за младежкия национален отбор на България. Георги Искренов живее в САЩ, където учи бизнес администрация и тренира във Вашингтон.
 
Съперници на България на световното първенство в дивизия II, група "В" са отборите на Мексико, Белгия, Южна Африка, Израел и Китай. Шампионатът ще се проведе от 2 до 9 април в столичния Зимен дворец. Победителят се изкачва в по-горната група, а последният отпада в долната.