Жените тръгнаха с победа и загуба на „Странджа“

С победа и загуба започна участието на българските състезателки на 67-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“, който ще продължи до събота в столичната зала „Универсиада“.

Жените тръгнаха с победа и загуба на „Странджа“

С победа и загуба започна участието на българските състезателки на 67-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“, който ще продължи до събота в столичната зала „Универсиада“.

Джоана Нуамеруе спечели срещата си в категория до 64 кг с Инес Рили от Тунис. Атрактивната българка, която на „Странджа“ представя своя „Файт клуб“, бе далеч по-агресивната на ринга, вкара повече точни удари и заслужено спечели с единодушното решение на съдиите с 3:0 (40:35, 40:35, 40:35). 


За Джоана това бе едва втори мач в кариерата й в бокса и първа изява на голямо състезание. Дебютът й в бокса бе на републиканското за жени през декември 2015 г., където загуби още в първия рунд на първата си среща. В неделя тя спечели републиканската титла в коронния си спорт – кикбокса, а днес изигра по великолепен начин срещата си в бокса. В залата да я подкрепят бяха брат й Дюк Нуамеруе, който е световен шампион по кикбокс и европейски по таекуондо, тяхната майка и много приятели. 

В ъгъла на Джоана бяха и двамата й треньори в различните стилове – Красимир Гергинов в кикбокса и Палми Ранчев в бокса. 

„Още не ми е много комфортно, тъй като съм свикнала от кикбокса да играя и с крака. Тук се чувствам още скована, тъй като играя само с ръце. Надявам се, че с времето ще се науча и ще използвам повече ъперкътите и крошетата. Надявам се да стигна далеч в бокса“, сподели Нуамеруе. 

В същата категория националката Симона Симеонова не успя да се справи с китайката Ян Венлу – 0:3 (37:39, 36:40, 37:39). 19-годишната Симона „проспа“ първите 3 рунда и се разигра едва в последните 2 минути на мача. „Съперничката ми не бе непреодолима, но аз много късно влязах в мача“, призна българката. 

В последния мач от следобедния сеанс (около 18 ч) на ринга трябва да излезе Стойка Петрова в отложения й от сутринта мач срещу Алем Елгул от Тунис. 
 
Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен

Класиците откриват европейското за юноши и девойки в Нови Сад

Срещите стартират от 11,30 ч наше време

Кимия Ализаде с титла месец преди Олимпийските игри

Натурализираната таекуондистка спечели Турнира за солидарност

За 40 секунди: Българин стана еврошампион по бокс за юноши

Янко Илиев прати на 2 пъти съперника си на пода във финала за по-малко от минута

Олимпийски медалист е първият шампион на България по плажна борба

Вижте подробности

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки