Етър подписа с вратаря Емил Михайлов – Буфон

Тимът скоростно реагира след контузията на своя титулярен страж Цветомир Цанков

Етър подписа с вратаря Емил Михайлов – Буфон

„Етър” скоростно реагира след контузията на своя титулярен страж Цветомир Цанков в последната контрола с „Дунав” и привлече нов вратар. Днес стана ясно, че Цанков ще отсъства най-малко месец, а „виолетовите” са амбицирани да не допускат грешка и по думите на треньора Бончо Генчев ще преследват 15 победи в 15 мача за връщането си в професионалния футбол.

 
Ръководството реагира светкавично и днес бе привлечен нов вратар със сериозен опит. „Най-новото ни попълнение е Емил Михайлов, известен като българския Буфон. Още от утре той се включва в тренировките на „Етър” и очакваме да се адаптира по най-бързия начин към отбора”, коментира президентът на клуба Александър Нанков, цитиран от "Велико Търново Спорт". С работата си по селекцията ръководството и спортно-техническия щаб на „Етър” показаха, че ще направят всичко възможно „болярите” да бъдат абсолютен хегемон в първенството.
 
Емил Михайлов е роден на 1 март 1988 г. Висок е 188 см. Юноша е на „Славия”, от 2006 до 2010 г. играе за „Рилски спортист”. Участвал е в почти всички юношески и младежки национални гарнитури (U-16, U-17, U-18, U-21). От 2010 г. е в състава на „Академик” (София), за който пази в „А” група, изигравайки 12 мача, после играе в Източната „Б“ група с „Лудогорец” (Разград). През 2011 г. е преотстъпен на „Локомотив” (Сф), с който записва мачове в елита, през 2013 г. за кратко е в „Черно море”, а от 2014 г. е в „Марек”, за който има 29 мача в „А” група. От лятото бе съобщено, че отива в „Омония” (Арадипу, Кипър). Преди година Емил Михайлов бе спряган и за столичния „Левски”.
 
Дошлият в „Етър” страж е известен във футболната ни общественост с прозвището Буфон, заради визуалната прилика с колегата си от „Ювентус” и националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон.
 
Емил Михайлов става деветото ново попълнение при „виолетовите“ след Петър Димитров, Стефан Христов, Любомир Генчев, Радослав Анев, Йордан Йорданов, Жюлиен Бенков, Ивайло Русев и Иван Скерлев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки