1. Novsport
  2. - Италия
  3. Лече и Чезена не се биха в битката за оцеляване, Божинов с 25 мин. игра

Лече и Чезена не се биха в битката за оцеляване, Божинов с 25 мин. игра

Сиена изненада неприятно Удинезе, Палермо надви Болоня като гост

Лече и Чезена не се биха в битката за оцеляване, Божинов с 25 мин. игра

Намиращите се в опасната зона състави на Лече и Чезена не се победиха в срещата помежду си от 30-ия кръг на италианската Серия „А”.

Двубоят на стадион „Вия дел Маре” приключи при резултат 0:0, а българският нападател на домакините Валери Божинов не започна сред титулярите.

Той се появи в 64-ата минута, но не успя да спомогне за успеха на своите и така да ознаменува с гол раждането на дъщеричката си Никол, която днес се появи на бял свят.

След нулевото равенство двата тима останаха в зоната на изпадащите, като Лече има актив от 28 точки, докато Чезена е с 19 в своя актив.

В мач от същия кръг друг, борещ се за оцеляване тим – Сиена, се наложи с минималното 1:0 над гонещия място в зона Европа състав на Удинезе.

Единственото попадение на стадион „Артемио Франки” реализира играещият под наем от Дженоа нападател на домакините Матиа Дестро, разписал се след пас на Гаци в 70-ата минута.

Така Сиена се отдалечи на осем точки от опасната зона и се изравни в класирането със състава на Болоня, отстъпил с 1:3 при домакинството си срещу Палермо.

Момчетата на Стефано Пилои поведоха в 50-ата минута чрез датския си бранител Сьоренсен, но попадения на Донати (’69), Ернандес (’76) и Иличич (’89) обърнаха нещата в полза на гостите, които завършиха мача с числено намален състав, защото в 82-рата минута Андреа Монтовани бе изгонен заради втори жълт картон.