Сензациите в пресата: Ботев (Пд) се облизва за звезди на Пирин

Зума и Наско Узунов спорели за треньора, Гриша Ганчев заведе китайци на "Българска армия" и още...

Сензациите в пресата: Ботев (Пд) се облизва за звезди на Пирин

Сензациите в пресата от днес, неделя, 28 февруари 2016 година:

„Меридиан мач“: Ботев (Пд) се облизва за звезди на Пирин

Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пловдив) ще следи под лупа изявите на двама от футболистите на Пирин (Благоевград), които влизат в плановете за лятна селекция. „Жълто-черните" искат да изградят отбор почти изцяло от млади български футболисти. Освен на талантите от школата в Коматево Николай Костов и Георги Марков отделят внимание и на силните младоци в другите клубове. Те вече декларираха интерес към близнаците Радослав и Борислав Цоневи от Левски, а набелязаните от Пирин са вратаря Красимир Костов и крилото Тони Тасев. Двамата държат високо ниво в изявите си от началото на сезона, въпреки че атакуващият футболист лекува и контузия през есента. Тасев ще е особено актуален през лятото, ако Тодор Неделев се върне в Майнц 05, откъдето в момента е преотстъпен. Като цяло в Ботев са доволни от включването на бразилеца Виктор Голас, който бе привлечен по спешност през лятото след изгонването на Михаил Иванов. Нов класен вратар с възможност за развитие обаче със сигурност ще се търси, защото резервата Валентин Галев показа и по време на зимните контроли, че не е на нивото на своя конкурент. И Костов, и Тасев обаче имат договори с Пирин и всеки, който ги иска, ще трябва да плаща трансферна сума за тях.

„Меридиан мач“: От БФС отказали отлагане на мача Черно море – Левски

От БФС са отказали на Левски отлагане на мача с Черно море заради транспортните драми на „сините". По време на дългото пътуване от лагера на Левски са се свързали с отговорни фактори в родната централа, за да поискат гостуването на „Тича" да бъде отложено с няколко часа или пренасочено за неделя. От БФС обаче са обяснили, че проблемите на „сините" около пътуването не са достатъчна причина за отлагане. Така играчите на Левски се изправиха срещу Черно море след солидно изтощение от неприятното пътуване.

„7 дни спорт“: Гриша Ганчев заведе китайци на "Българска армия"
Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев за първи път се появи на мач на отбора от "В" група. Бизнесменът пристигна вчера на "Българска армия" за столичното дерби със Септември (София) - 8:1. До този момент Ганчев не се беше появявал на официален мач на стадиона, но вчера реши да изгледа домакинската среща. Той беше в компанията на спортния директор на клуба Пламен Марков и негови бизнес партньори от Китай. Посещението на азиатците обаче не е ясно. "Тези идват да инвестират в клуба", веднага започнаха да цъкат зевзеците на "Българска армия", щом видяха Ганчев и чужденците. Други обаче бяха скептично настроени, като припомниха, че и Александър Томов често водеше азиатци и какви ли не други мистериозни инвеститори. Според запознати обаче посещението на китайците на "Българска армия" вчера няма нищо общо с ЦСКА. Иначе Гриша Ганчев влезе в съблекалнята на отбора. Той поговори с играчите, даде им кураж и още веднъж им обясни: "Спокойно, играем във Висшата лига на лято, не се притеснявайте", обърна се бизнесменът към футболистите. По информация на "7 дни спорт" вчера Гриша Ганчев е раздал и заплатите на ЦСКА за месец февруари. Откакто той пое властта в отбора, до момента не е имало никакво забавяне на месечните възнаграждения.

„Меридиан мач“: Зума и Наско Узунов спорели за треньора

Две от силните фигури в Локомотив (Пд) Христо Бонев и Атанас Узунов са имали сериозно противоречие около това кой трябва да е треньорът с лиценз, който Христо Крушарски да назначи. Почетният президент и административният директор са спорели кое е по-добре за отбора. Бонев е настоял изборът да падне върху Илиан Илиев и мнението му в крайна сметка е надделяло. Узунов, както и повечето от феновете, включително и тези, които управляваха до лятото, са били твърдо за връщането на Едуард Ераносян. Аргументите им са били, че той има сериозен авторитет сред лидерите в състава, които играха при него в шампионския сезон. Освен това Ераносян е приятел с Христо Колев и двамата щяха да работят заедно. Запалянковците отдавна мечтаят да видят този тандем заедно на „Лаута". Ако това бе станало, на практика всички големи легенди на „черно-белите" щяха да бъдат събрани под знамената. Христо Бонев открай време обаче има по-специално отношение към Ераносян и е провалял няколко опита за неговото връщане в клуба. Той си има други фаворити сред треньорите като Ясен Петров, Неделчо Матушев, а сега явно към тях се е присъединил и Илиан Илиев.
Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки