Нулево равенство между Славия и Берое остави Левски на второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)

Скучен мач на "Овча купел", от който спечелиха "сините"

Нулево равенство между Славия и Берое остави Левски на второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)
В слаб мач Славия и Берое завършиха 0:0, което остави Левски на второто място в класирането след 22-ия кръг на „А” група. Гостите довършиха мача с 10 души заради втори жълт картон на Иво Иванов в 84-ата минута.
 
Джоман стреля неточно от чиста позиция в началото преди играта да се накъса от нарушения и Елиаш да удари с лакът Стефан Велков във въздушен двубой и реферът да пропусне да му извади поне втори жълт картон. В края на полувремето Славия създаде първото си и най-чисто положение, като Балджийски прати над вратата от наказателното поле.
 
Второто полувреме беше скучно до 84-ата минута, когато капитанът на Берое Иво Иванов беше изгонен за два бързи жълти картона.

 
Първото положение се откри пред Берое в 9-ата минута. Елиаш изведе Джоман на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но ударът на последния към близкия ъгъл не намери очертанията на вратата.
 
Започнаха да преобладават нарушенията, а Балджийски от Славия често получаваше медицинска помощ. Темпото бе много ниско, за превъзходство трудно можеше да се говори, въпреки че заралии сякаш стояха по-добре. Треньорът на Берое Петър Хубчев извърши ранна смяна. Той извади Стивън Петков и пусна нападателя Исмаил Иса.

 
В 30-ата минута Елиаш засече с глава центриране на Делев от свободен удар, но стреля в обсега на Гошо Петков, който не бе допускал гол вече цели 562 минути – най-дългата текуща вратарска серия в А група.
 
Най-любопитният момент настъпи в 36-ата минута, когато Елиаш удари с лакът Стефан Велков във въздушен двубой и нарани носа му. Но реферът се заблуди, защото и Исмаил Иса скочи, като именно него декорира вместо да извади втори жълт картон на Елиаш.

 
Славия създаде първото си положение три минути преди почивката. То бе най-чистото  от началото. Сердеров финтира отляво в наказателното поле Зехиров и шутира от малък ъгъл, но топката профуча успоредно на голлинията. Опасността продължи и Муканза комбинира със свободния Балджийски, който от сложна позиция прати над вратата отблизо.
 
След почивката мачът продължи в същото русло – равностойно и в слабо темпо. Берое имаше две възможности от статични положения. При първата Гошо Петков изпусна топката, но бранител изчисти, а при втората резервата Георги Андонов завъртя от фаул над гредата.

 
До 84-ата минута нямаше нищо интересно. Тогава в рамките на минута капитанът на Берое си изкара два бързи жълти картона и бе отстранен, като ще пропусне домакинството от междинния кръг срещу Черно море идния четвъртък. И двете нарушение на централния защитник бяха срещу Борислав Балджийски.

 
Равенството означава, че Берое се смъква отново на третото място за сметка на Левски. Двата отбора са с равни точки – по 34, като „сините” имат по-добри показатели в директните двубои. Старозагорци са с мач повече.

Славия остана на 4-ата позиция с 32 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки