1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Млада надежда на Юнайтед посече Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Млада надежда на Юнайтед посече Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" спечелиха дербито на кръга с 3:2, Тотнъм постига трудна победа над Суонзи

Млада надежда на Юнайтед посече Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед  спечели дербито на 27-ия кръг в Премиършип, побеждавайки на собствения си стадион Арсенал с 3:2. Ключова роля за успеха на „червените дяволи” имаше младокът Маркъс Рашфорд, който вкара две попадения (29`, 32`) и асистира при третия гол на Андер Ерера (65`). Точни за топчиите пък бяха Дани Уелбек (40`) и Месут Йозил (69`). Освен с впечатляващите си изяви, Рашфорд остава в историята на Юнайтед и с това, че в първите си два мача бележи.



Гостите можеха да открият резултата на „Олд Трафорд” още в 6-ата минута, но Начо Монреал не успя да преодолее Давид де Хеа, останал сам срещу стража. Домакините получиха добра възможност да стигнат до попадение в 13-ата минута, след като Паулища фаулира Рашфорд в близост до наказателното поле, но последва слабо изпълнение на наказателния удар.



В 29-ата минута хаос в отбраната на Арсенал позволи на Рашфорд да открие резултата с точен диагонален удар.



Отново 18-годишният нападател показа точен мерник три минути по-късно, засичайки с глава центриране на Лингард отдясно.



Бившият футболист на Юнайтед Дани Уелбек, върна един гол в 40-ата минута. При центриране от фаул Рохо и Шнайдерлинг не покриха добре Уелбек и футболистът на „топчиите” разпечата вратата на домакините, намалявайки на 2:1.

Андер Ерера върна преднината от два гола на Юнайтед в 65-ата минута. Хуан Мата открадна топка в централната част на терена и пусна към Рашфорд на десния фланг, нападателят намери Ерера и испанецът отправи плътен удар, който се отклони от Кошчелни и заблуди вратаря Петър Чех.



Арсенал бързо отвърна и в 69-ата резултата беше променен отново. Дани Уелбек пропусна да отбележи от линията на вратарското поле, стреляйки в Де Хеа, при добавката обаче Месут Йозул нанесе неспасяем удар с левия крак за 3:2.

Манчестър Юнайтед успя да задържи аванса си до последния съдийски сигнал и добави нови три точки в актива си, като вече има 44 точки и е на 5-а позиция в класирането. Арсенал остава на 3-о място с 51 точки, на пет от лидера Лестър.

В друг двубой игран по същото време Тотнъм стигна до трудна домакинска победа с 2:1 срещу Суонзи. Въпреки множеството възможности да открият резултата, домакините се оказаха в ролята на догонващи след първите 45 минути. В 19-ата минута Палоски отправи точен удар и даде аванс на своя тим, който "лебедите" задържаха до 70-ата минута. 20 минути преди края на редовното време Насер Шадли върна "шпорите" в двубоя, а седем минути по-късно Дани Роуз направи обрата пълен.



Така Тотнъм отново намали изоставането си от лидера Лестър на 2 точки, като след днешния успех тимът на Маурисио Почетино има в актива си 54 точки. Суонзи все още се намира опасно близо до зоната на изпадащите с актив от 27 точки на 16-о място.

Краев с цял мач в Португалия (ВИДЕО)

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия (ВИДЕО)

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата