Любо Пенев разкритикува футболистите след равенството в Разлог

Треньорът потвърди, че ловчанлии ще изиграят контроли срещу отбори от "А" група

Любо Пенев разкритикува футболистите след равенството в Разлог
Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че нито дефанзивната тактика на Пирин (Разлог), нито състоянието на терена може да бъде оправдание за нулевото равенство в първия пролетен кръг на „Б” група. Ловчанлии имат право на участие във втория ешелон с втория си отбор, но съвсем естествено използват играчите от първия състав след изваждането от „А” група.
 
„Слаб мач за нас, определено, далеч от това, което показахме в подготовката, даже много по-слабо от една тренировка, която правим през седмицата. Току-що им го казах и на момчетата”, коментира Пенев пред БНТ.
 
„В никакъв случай дефанзивната тактика на съперника не ни е попречила. Ние сме готови, но трябва да го показваме и по време на мач. Ние сме готови и за дефанзивна тактика на противника, и за по-офанзивна. Така че това в никакъв случай не е извинение, нито теренът.”
 
Пенев потвърди, че Литекс ще играе контроли с елитни отбори, за да се подготви добре за полуфинала за купата срещу Монтана.
 
„Ние продължаваме да тренираме. Готвим се и за мачовете от „Б” група, и за мачовете от турнира за купата. Ще се опитаме и съм сигурен, че ще намерим дати, в които ще изиграем един, два, три приятелски мача с по-силни отбори, но към момента това ни е програмата.”
 

Помолен за мнение за идеята за висша лига от следващия сезон с участието на ЦСКА, Литекс и Локо Сф, Пенев отвърна: „Не знам, ще видим, не знам.” 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки