1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Блестящ вратар на Сити разплака Ливърпул на финала за Купата на Лигата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Блестящ вратар на Сити разплака Ливърпул на финала за Купата на Лигата (ВИДЕО+СНИМКИ)

След 1:1 в редовното време при дузпите Кабайеро спаси три пъти поред

Блестящ вратар на Сити разплака Ливърпул на финала за Купата на Лигата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити спечели по драматичен начин Купата на Лигата след изпълнение на дузпи срещу Ливърпул. Финалът, който се игра на „Уембли”, завърши при резултат 1:1 в редовното време. Фернандиньо изведе Сити в резултата в 49-ата минута, а късен гол на Коутиньо върна надеждите на Ливърпул в края на мача. Последваха две продължения по 15 минути и дузпи, при които вратарят на „гражданите” Вили Кабайеро спаси три поредни дузпи и реши изхода в двубоя.



Равностойна игра показаха двата тима през първите 45 минути на финала, в което обаче Ливърпул така и не успя да отправи точен удар към вратата на „гражданите”. Най-чистото положение за първата част се откри пред тима на Манчестър Сити в 23-ата минута. Агуеро получи в близост до наказателното поле на мърсисайдци, Мамаду Сако се подхлъзна и не успя да спре аржентинеца, който шутира силно, но Миньоле отклони решително топката, който се отби в страничната греда.



Сити намери по-бързо своя ритъм след почивката и в 49-ата минута откри резултата. Давид Силва намери Агуеро в предни позиции, нападателят задържа и изчака включващия се отдясно Фернандиньо, а след като получи топката бразилецът със силен удар от малък ъгъл прати топката под плонжа на неубедителния Миньоле.

Последва доминация на „гражданите” и множество пропуски. Милнър стреля разочароващо в 56-ата, а четири минути по-късно Стърлинг направи по-трудното и от близо 10 метра не намери рамката на вратата, което накара мениджъра на Сити Мануел Пелегрини да се хване за главата.



Давид Силва не успя да насочи добре топката от пряк свободен в 66-ата, а Миньоле се намеси решаващо при удар на Агуеро към долния десен ъгъл.

Нов фрапантен пропуск направи Стърлинг в 80-ата, като седмицата на Сити за пореден път показа неточен мерник и стреля в движение над вратата.



Пропуските, които Манчестър Сити правеше с лека ръка, бяха наказани в 83-ата минута. Подаване на Стъридж отдясно намери Лалана, той от малка дистанция нацели гредата, но Коутиньо при добавката не показа милост и върна Ливърпул в мача, като ударът на бразилеца беше първият точен за „червените” от началото на мача.



Финалните минути бяха изпълнени с напрежение и пред двете врати, а Миньоле на два пъти се намеси отлично, преди двубоят да влезе в продължения.

В края на първото продължение Давид Силва изведе Серхи Агуеро сам срещу Миньоле, като белгийският вратар направи брилянтно спасяване, отклонявайки с лявата ръка удара на Агуеро.

Удар с глава на влезлия като резерва Ориги затрудни вратаря на Сити, а Серхио Агуеро пропусна от чиста позиция малко по-късно.



Адам Лалана фаулира Бони в централната зона, след което Яя Туре връхлетя върху футболиста на Ливърпул, което доведе до сериозен сблъсък между двамата. Съотборниците им обаче успяха да ги разделят, а главният рефер ги „успокои” с по един жълт картон.

Второто продължение завърши без промяна в резултата и победителят трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Емре Джан изпълни хладнокръвно първата дузпа, а голмайсторът за Сити Фернандиньо уцели дясната греда.

Последва страхотна намеса на Кабайеро след изпълнение на Лукас, а Хесус Навас върна интригата с точен удар.



Кабайеро направи второ поредно спасяване, след удар на Коутиньо. Серхио Агуеро нямаше късмет в редовното време, но показа точност в дузпите и изведе Сити напред.

Истински шок за Ливърпул последва при четвъртата дузпа, след като Кабайеро спаси за трети пореден път, този път след удар на Лалана.

Последва решаваща дузпа изпълнена точно от Яя Туре и Манчестър Сити спечели за четвърти път в историята си Купата на Лигата.




Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей

Мота: Офанзивната фаза не е един играч, а целият отбор

„Преживях толкова много хубави моменти в Дженоа"

Пеп за Родри: Претърпя операция, сезонът за него приключи

„Той ще е готов за следващата кампания“, заяви Гуардиола

Флик: Хубаво е да си треньор на Барселона

Специалистът се наслаждава на първите си месеци в Каталуния