Националите по Таекуон-До ITF започват лагер преди Европейското първенство в Солун

Близо 70 състезатели ще представят България на започващото през април Европейско първенство по Таекуон-До ITF в Солун за всички възрасти.

Националите по  Таекуон-До ITF започват лагер преди Европейското първенство в Солун
Близо 70 състезатели ще представят България на започващото през април Европейско първенство по Таекуон-До ITF в Солун за всички възрасти. Шестима  съдии от страната ни са ангажирани да ръководят отделните срещи във втория по големина гръцки град.
Националите ни мъже и жени започват лагер от тази неделя в Благоевград, като до началото на шампионата ще тренират двуразово. Юношите – младша, старша и деца при момичета и момчета също ще се подготвят при отлични условия в южния ни град, но тяхната подготовка ще започне в средата на март месец.

„Този път удължаваме времето на лагерите за всички възрасти. Повече дни ще бъдат на подготовка в Благоевград, за да се подготвят максимално добре и концентрирано преди Европейското първенство. Селекцията , която сме направили е най-доброто от цяла България и се надявам да спечелим повече медали от шампионата. По традиция Европейското е много силно и участват държави със сериозни традиции в нашия спорт, но в последните години се доближихме до водещите сили  и определено заслужихме авторитет и доверие.  Русия, Украйна и Чехия са школите ,които ще бъдат големите ни конкуренти, но ние като федерация и треньорите ни работим правилно, по съвременна методика и с нетърпение очаквам да  премерим сили в Гърция през април месец”, сподели Марио Богданов, който е президент на БФТаекуон-До ITF и член на борда на директорите на Международната федерация и Вице-президент на Европейската федерация ITF.


Европейското първенство в Солун започва на 11 април и ще продължи 6 дни, за да бъдат определени шампионите във всички възрастови групи и категории.  

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки