1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Илиан и Камбуров точат ножа на сините

Илиан и Камбуров точат ножа на сините

Таранът излиза за първи път през пролетта срещу любимата си жертва в елита

Илиан и Камбуров точат ножа на сините
Треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев и капитанът на черно-белите Мартин Камбуров са амбицирани отборът да постигне първи пролетен успех срещу Левски днес. Двамата точат ножа на сините. Специалистът има да си връща на тима от „Герена" за престоя си там. На тарана пък му върви срещу столичани - те са любимата му жертва в елита - срещу тях има 11 гола. Камбуров е жаден за игра, след като пропусна първите два кръга заради наказание.
 
Илиан Илиев има сметки за уреждане със сините. След дълги увещания той пое Левски от лятото на 2012. Но под натиск от феновете така и не довърши кампанията въпреки уверенията на тогавашния и настоящ шеф на Управителния съвет Иво Тонев, че ще получи необходимото време да разгърне идеите си. В крайна сметка Илиев бе освободен през пролетта на 2013-а. Той остави отбора на второ място с шанс за титлата, както и в позиция за атака на Купата на България. На треньора обаче не бе дадена възможност да довърши започнатото и се стигна до раздяла. При напускането на поста си Илиев публикува във фейсбук многозначителна снимка - човек, със забити ножове в гърба, придружена с текст, който гласи "Човек с много приятели". Под нея Илиев бе написал: "Така е".
 
След освобождаването му на път да спечели и двата трофея бе помощникът му Николай Митов, но сините се провалиха в последния мач в първенството и във финала за купата. В първото си интервю след Левски Илиан заяви: "Не е приятно, разочарован съм. Да кажа, че се чувствам предаден - това са силни думи. В мен обаче има горчилка". Така че днес специалистът ще се опита да усложни още ситуацията на "Герена".
 
Билетите за предстоящия сблъсък между Локомотив Пловдив и Левски София ще бъдат пуснати в продажба в деня на мача. Срещата започва от 14:00 часа на "Лаута".
 
Илиан Илиев няма да може да ползва контузените Мансур Гай, Димо Бакалов и Игнат Дишлиев. За реда на стадиона ще се грижи частна охранителна фирма. 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев