Левски се измъкна срещу Локо в Пловдив за второто си поредно равенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Венцислав Христов вкара първия си гол за „сините” за крайното 1:1

Левски се измъкна срещу Локо в Пловдив за второто си поредно равенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) и Левски завършиха при равенство в двубоя от 24-ия кръг на А група. Срещата на „Лаута” завърши при резултат 1:1.

 

Точен за „смърфовете” бе Ванчо Траянов през първото полувреме, а точката за „сините” осигури Венцислав Христов през второто, след като влезе от пейката.

 

Напрежението бе до последно, като в заключителните минути на срещата и пред двамата отбора се откриха страхотни възможности за победен гол.

 

Левски е на второто място в класирането с 36 точки, а Локомотив е седми с 21.

 

Гостите от София започнаха по-активно двубоя и в началните минути владееха повече топката, но въпреки това трудно стигаха до чисти положения. От своя страна, домакините се браниха стабилно, бяха се подредили добре в защитен план, като не позволяваха на атакуващите футболисти на „сините” да действат свободно.

 

На фона на доброто начало на столичани, защитата пред Боян Йоргачевич се пропука в 17-ата минута. Тогава Мартин Камбуров изведе Емил Гъргоров след странично хвърляне, Бадема стигна до аутлинията, откъдето върна към дъгата на наказателното поле. Там бе оставен сам Ванчо Траянов, който пое, оправи силен удар и не остави никакви шансове на сръбски страж.

 

След попадението играта на Левски се разстрои, ритъмът се наруши и всичко по-интересно до почивката бе създадено от „смърфовете”. В 31-ата минута Веселин Минев не успя да изчисти добре центрирана топка, кълбото попадна в Стефан Велев, който отправи силен удар, но профуча над напречната греда.

 

Още една великолепна възможност за гол се откри пред домакините в 42-ата минута, когато Камбуров бе изведен сам срещу Йоргачевич. Капитанът на Локомотив направи опит да прехвърли вратаря технично, но сърбинът се намеси подобаващо и изби. Камбуров искаше да се пребори за топката след това и след контакт със Сашо Александров падна в пеналта с претенции за дузпа. Главният съдия Цветан Кръстев обаче посочи на нападателя да се изправи.

 

Домакините започнаха вдъхновено второто полувреме и след две минути Мартин Камбуров отново бе в основната на опасно положение. Той получи в наказателното поле, но топката му бе избита от Веселин Минев. След съприкосновението нападателят се затъркаля по тревата с нови претенции за дузпа.

 

След почивката в игра за Левски влезе Венцислав Христов, което се оказа добър ход от страна на Стойчо Стоев. В 54-ата минута Мигел Бедоя намери в наказателното поле Божидар Краев, който веднага чукна към Христов и нападателят отправи плътен удар по земя, за да изравни резултата. Това бе първият му гол с екипа на „сините”.

 

Голът даде криле на софиянци, те наложиха сериозен натиск и създадоха още няколко опасни положения, като бяха близо до обрата. В 58-ата минута Нар намери добре голмайстора Христов в наказателното поле с пас по земя, но той би в аут от около 3-4 метра. Влезлият като резерва на мястото на Краев – Мики Орачев, също застраши Ел-Харуби, след като получи от Бедоя в пеналта, но изстрелът му бе спасен. 

 

В края на двубоя се откриха по една много добра възможност за двата съперника. Първо пред Камбуров, който от близко разстояние не успя да преодолее Йоргачевич, в 90-ата минута Бабатунте Адениджи излезе на много добра позиция, но вместо да стреля, реши да подаде към Христов и пасът му бе пресечен. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки