Лудогорец обърна Пирин като гост и дръпна с 12 точки на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срещата в Благоевград завърши при резултат 3:1, Козмин Моци си вкара автогол

Лудогорец обърна Пирин като гост и дръпна с 12 точки на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи Пирин и дръпна на върха в класирането на А група с 12 точки пред втория Левски. Разградчани се наложиха с 3:1 на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, като всички голове бяха вкарани от отбора на треньора Георги Дерменджиев.

 

Козмин Моци си вкара автогол в началото на двубоя. Успеха за Лудогорец изковаха Джонатан Кафу, който бе точен на два пъти, и Клаудиу Кешеру.

 

Пирин завърши срещата с 10 души, след като Румен Сандев получи директен червен картон в 85-ата минута заради много груби влизане в краката на Кишада без въобще да играе за топката.

 

„Орлите” събраха 48 точки. По-рано днес, Левски завърши с Локомотив (Пловдив) 1:1 и „сините” са на второто място с 36. Пирин е осми с 16.

 

Двубоят започна по великолепен начин за домакините. „Орлетата” проведоха кинжална атака, при която Дани Младенов се откъсна по дясното крило, пусна остро по земя към Тони Тасев в наказателното поле, но там защитникът Козмин Моци в опита си да изчисти прати топката в собствената си врата.

 

Отборът на Пирин заигра много вдъхновено след попадението и създаде няколко опасни положения. Лудогорец, от своя страна, допускаше много елементарни грешки и почти нищо не се получаваше на шампионите в атака.

 

В 40-ата минута Янко Сандански бе много близо до втория гол за блогаевградчани. След изпълнение на ъглов, топката попадна в Даниел Генов, той пусна към играча с номер 20, който шутира от движение, но прати над напречната греда.

 

Спорните ситуации също не липсваха. Най-сериозната се случи в 17-ата минута, когато защитникът Венцислав Керчев фаулира Генов малко преди наказателното поле и съдията Станислав Тодоров вдигна жълт картон. Домакините имаха претенции за червен, защото Генов можеше да излезе сам срещу Владислав Стоянов. Прекият свободен удар бе изпълнен от Тони Тасев, който изпълни технично, но прати на сантиметри от напречната греда.

 

Точно в края на частта защитата на „орлетата” се пропука и Пирин беше наказан. Лукас Саша се възползва от подхлъзване на Сандански, взе топката, напредна и пусна в наказателното поле към Кафу, който чукна леко, но достатъчно, за да прати кълбото зад Красимир Костов.

 

В началото на второто полувреме домакините пропуснаха нов страхотен шанс – Тасев получи в наказателното поле, но първото му докосване не бе добро и Стоянов улови без проблеми.

 

В 62-ата минута гостите от Разград осъществиха обрата. Марселиньо намери много добре Кешеру в наказателното поле, румънецът нагласи топката на левия си крак и с мощен удар не остави шанс на Костов.

 

След това „орлетата” започнаха да допускат елементарни грешки и отстъпиха изцяло инициативата на гостите. Всичко в двубоя приключи след седем минути игра. Кафу отбеляза втория си гол, след като получи топката в пеналта от Кишада и след елегантен финт отправи силен удар.

 

До края шампионите изцяло доминираха, като принудиха Пирин да се защитава. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки