Реал (Мадрид) съсипа Селта (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо вкара четири гола за крайното 7:1

Реал (Мадрид) съсипа Селта (ВИДЕО)

Реал (Мадрид) постигна разгормна победа в двубой от 28-ия кръг на Примера дивисион. „Белия балет” се наложи със 7:1 над Селта на стадион „Сантяго Бернабеу”, където през седмицата ще посрещне Рома в реванша от осминафиналната фаза в Шампионската лига.

 

Кристиано Роналдо вкара четири гола при категоричния успех. Останалите попадения за столичани бяха реализирани от Пепе, Хесе Родригес и завърналият се след лечения на контузия Гарет Бейл. Почетният гол за Селта бе дело на Яго Аспас.

 

За последно Селта допусна повече от седем или повече гола през 1959 година, когато загуби с 0:9 от Атлетик Билбао. 

 

Освен това, този двубой ще остане в историята с факта, че Роналдо вече има на сметката си 252 гола в Ла Лига, с което задмина Телмо Сара, и вече е на второто място в голмайсторската класация. Португалецът стана и най-резултатият футболист към този момент в първенството с 27 гола. На второ място е Луис Суарес с 25. 

 

Реал събра 60 точки, като заема третото място в класирането. Атлетико (Мадрид) е втори с 61. „Дюшекчиите” играят в неделя срещу Валенсия. Първият Барселона, който има 69, гостува на Ейбар също на 6-и март.

 

Първото полувреме завърши при резултат 1:0 за Реал, като преднината даде Пепе. Той се разписа в 41-ата минута.

 

През втората част зрителите на „Бернабеу” станаха свидетели голова вихрушка. Тя започна в 50-ата минута, когато Роналдо направи 2:0, като след осем минути игра отново той направи преднината класическа.

 

Яго Аспас вкара за 3:1, но след това последваха нови два гола, дело на португалската звезда на „белия балет”. Кристиано бе точен в 64-ата и 76-ата минути, а крайното 7:1 бе оформено от Хесе Родригес и Бейл. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки