Два отбора напуснаха бургаската "А" областна група заради безпаричие

Два отбора напускат Бургаската А областна група заради безпаричие девет кръга преди края на първенството, а един от Б областните лиги също се отказва.

Два отбора напуснаха бургаската "А" областна група заради безпаричие

Два отбора напускат Бургаската А областна група заради безпаричие девет кръга преди края на първенството, а един от Б областните лиги също се отказва. Така четвърта дивизия край морето ще приключи с 14 отбора, а в два мача всеки кръг ще се присъждат служебни резултати. 

В А областна група се отказват Стрела (Дъбник) и Алтай (Карагеоргиево), които през този сезон влязоха от Б областните групи. Тези отбори заемат и последните два състава във временното класиране и се смятат за два от трите изпадащи. Стрела (Дъбник) не се яви в трети пореден мач- този път в Царево, и след това информира БФС-Бургас, че се отказва. 

"Причините са финансови. Трудно им е на хората, освен това нямат и условия в тяхното си село, така че те провеждаха срещите си в Каблешково, обясни ситуацията около Стрела (Дъбник) председателят на БФС-Бургас Емил Табаков пред БТА. Алтай (Карагеоргиево) вчера отстъпи с 0:5 в отложена среща на Вихър (Айтос) и веднага след това също обяви отказване. 

"Това беше последната ни среща. Нямаме пари да продължим", заяви президентът на Алтай Метин Латифов пред сайта Бургас Футбол. Тимът от Карагеоргиево се появи повторно на футболната карта през 2010-та година и още при първото си участие в пета дивизия стана шампион. Там обаче също нямат нормални условия и бяха принудени постоянно да търсят терен за домакински мачове. В Б областна група-Изток пък се отказа съставът на Спортист (Бата). Спортист е на последното място в момента в пета дивизия само с 3 точки от 12 мача. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки