Мето Деянов поведе юношите към три контроли в Германия

Сред повиканите в редиците на младите "лъвове" прави впечатление присъствието на Алеко Алеков и Мики Орачев

Мето Деянов поведе юношите към три контроли в Германия

Юношеският национален отбор на България до 16 години ще изиграе три контролни мача в Германия в следващите дни. Селекцията на Методи Деянов ще отпътува за Кайзерау във вторник, 10 март, като ще остане на немска земя до 16 март.

Сред повиканите в редиците на младите "лъвове" прави впечатление присъствието на Алеко Алеков и Мики Орачев, които играха за юношеския национален отбор до 17 години по време на елитния квалификационенкръг за Евро 2012 в Словения. Методи Деянов обаче планира да използва Орачев като полузащитник.

"Ще го поставя като ляв вътрешен или ляв външен халф. Знам, че Александър Димитров го пускаше като защитник, но момчето има качества да действа на няколко позиции", разясни Деянов.

В тима се завръща и подвизаващият се в Нюрнберг халф Манол Чапов. Юношата на Пирин, който от август миналата година играе в Германия, бе в състава на Методи Деянов и за проверката със сборния тим на Вестфалия в България през септември.

"Манол е напреднал изключително много физически. Доволен съм от него", коментира селекционерът на България (U16). В предстоящите мачове в Германия българите ще бъдат без капитана Антонио Вутов, заминал на лагер с мъжкия състав на Левски. Новото име в редиците на тима е играещият за Лудогорец (Разград) Георги Кънчев.

Първият мач за България (U16) на немска земя е от 16:00 часа на 11 април, а съперник в контролата е сборен състав на Вестфалия. За вестфалци ще играят момчета, подвизаващи се в тимовете до 16 години на Байер Леверкузен, Борусия Дортмунд, Кьолн, Дуисбург, Шалке 04, Хановер и Волфсбург.

Съставът на България (U16):

Вратари: Николай Кръстев (Левски), Николай Радев (ЦСКА)

Защитници: Владимир Айтов (Спартак Пловдив), Чавдар Ивайлов (Литекс), Стефан Велков (Славия), Майк Кръстев (Славия), Алеко Алеков (Чавдар Етрополе), Борислав Ангелов (Лудогорец)

Полузащитници и нападатели: Серкан Хюсеин (Ботев Пловдив), Антонио Тилев (ЦСКА), Валентин Томов (Ботев Пловдив), Мики Орачев (Левски), Янис Карабельов (Славия), Александър Димитров (Векта Пловдив), Георги Кънчев (Лудогорец), Илия Димитров (Левски), Гери Димитров (Ботев Пловдив), Емил Стоев (Славия), Манол Чапов (Нюрнберг, Гер), Тихомир Маджарски (ЦСКА)

Селекционер: Методи Деянов

Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки