1. Novsport
  2. - Испания
  3. Осасуна се справи с 9 от Еспаньол и остана в зона Европа (видео)

Осасуна се справи с 9 от Еспаньол и остана в зона Европа (видео)

Сосиедад изпусна Бетис у дома

Осасуна се справи с 9 от Еспаньол и остана в зона Европа (видео)

Отборът на Осасуна победи гостуващия Еспаньол с 2:0 в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион.

 

И двете попадения за домакините паднаха през втората част и бяха дело на Раул Гарсия, който се разписа в 53-ата и 69-ата минута. Памплонци бяха улеснени допълнително след като техният съперник довърши срещата с двама човека по-малко.

 

В 55-ата минута за втори жълт картон играта напусна Филип Кутиньо, а в 82-ата Хуан Форлин стори същото оставяйки съотборниците си в още по-неизгодна позиция до края.

 

По този начин тимът на Осасуна добави нови три точки към актива си и вече има 46 пункта, заемайки шеста позиция в класирането, която дава право на участие в Лига Европа. Каталунците пък са девети с 42 точки.

 

В друга среща от кръга отборите на Реал Сосиедад и Реал Бетис завършиха наравно 1:1 на „Естадио Аноета”.

 

В 40-ата минута Иманол Агирече пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Каняс в наказателното поле на Бетис.

 

Баските все пак откриха резултата през втората част след гол в 56-ата минута Карлос Вела. С попадение на Рубен Кастро в 70-ата обаче гостите се добраха до равенството.

 

Така двата тима запазиха позициите си в класирането като Бетис е на 13-о място с 39 точки, следвани от Сосиедад с точка по-малко.