Сензациите в пресата: Пусне ли Марселиньо и за минута, Петев анулира мача с Португалия

И още: "Временен лиценз не топли ЦСКА", "Лидерите на "Лаута" мрънкат от треньора", "Решават за новия договор на Хубчев през май"

Сензациите в пресата: Пусне ли Марселиньо и за минута, Петев анулира мача с Португалия

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 8-и март 2016 година:

 

"Меридиан мач": Пусне ли Марселиньо и за минута, Петев анулира мача с Португалия

 

Ивайло Петев може да донесе сериозен срам на България, ако пусне и за минута в контролата срещу Португалия звездата на Лудогорец Марселиньо. Както вече много пъти стана дума, Кмета повика бразилеца с български паспорт за контролите с тима на Кристиано Роналдо и Македония, които са в края на март. Но проверка в БФС показва, че ако Марселиньо запише участие в някой от двата мача, резултатът от контролите може да бъде анулиран. Причината е ясна - техничарят няма 5 пълни години в България и проверката на ФИФА по неговия случай все още не е минала. 

 

Действително 31-годишният футболист пристигна в Разград през март 2011 година, тренира 10 дни и подписа с Лудогорец. Но реалният му престой в родината ни започва през юни 2011 година, когато "орлите" стартираха лятна подготовка.  Това означава, че при участие на Марселиньо във въпросните спаринги и последвала жалба от недоброжелатели на БФС (б.а. - такива има доста), срещата ще бъде анулирана и това ще донесе още главоболия на Борислав Михайлов и компания.

 

Ясно е, че самите португалци нямат нищо против и те навярно искат да играем с колкото се може по-силен състав. Но законите трябва да се спазват.

 

Не е изключено асът на Лудогорец да е повикан за въпросните мачове, но само да се запознае с обстановката в тима и да не запише дебют. Сигурно е обаче, че ако бъде здрав, Марселиньо, ще бъде на линия за контролите в Япония след края на сезона, когато процедурата във ФИФА ще е минала и той ще може да се състезава за България.

 

"Меридиан мач": Временен лиценз не топли ЦСКА

 

Промяната в наредбата на БФС, спусната от УЕФА, че в професионалния футбол може да участва клуб с временен лиценз, не удовлетворява ЦСКА. „Меридиан Мач" научи, че от „Българска армия" са се допитали до футболния съюз как е възможно новият ФК ЦСКА да влезе в „Б" група на мястото на истинския клуб, който със сигурност ще спечели първото място в Югозападната „В" група. Оказало се е, че за да бъде допуснато директно до втория ешелон, дружеството на Пламен Марков трябва да притежава част от ПФК ЦСКА. Това по принцип е лесно постижимо, тъй като двете дружества се управляват от един човек. Но ако дълговете на истинския клуб не бъдат изчистени и той обяви фалит, то на момента ФК ЦСКА ще бъде изхвърлен от професионалната дивизия, в която се намира към момента. Това означава, че Гри-ша Ганчев трябва да плаща, за да може ЦСКА да се завърне по нормален начин в „А" група.

 

"Меридиан мач": Лидерите на "Лаута" мрънкат от треньора

 

В момента най-споменаваната дума на „Лаута" е „мрънкалник". Президенти, треньори, футболисти..., всеки се оплакват от нещо или някой пред другите в клуба. Тимът от парк „Лаута" не тръгна добре в „А" група и причините се търсят в различни посоки. Тези, които най-много се оплакват, са „дъртаците". Шампионите от 2004 година Мартин Камбу-ров, Александър Тунчев и Кирил Ко-тев са №1 в съблекалнята по недоволство. Засега обектът на критиките им е кондиционният треньор Михаело Шекеровски. Опитните играчи не са доволни от методите на специалиста по физическата подготовка. Лидерите са обявили пред Илиан Илиев, че краката им тежат и едвам ходят. Подготовката в Турция била тежка и сега слабата игра се дължала на това.

 

На полувремето в мача с Левски доста от футболистите са били шокирани от разбора на полувремето. Той е траел 3 минути, като единственото изречение от Илиан Илиев е било: „Сипвайте топката към Мартин Камбуров".

 

"Тема спорт": Решават за новия договор на Хубчев през май

 

Месец май ще е съдбовен за бъдещето на Петър Хубчев начело на Берое, пише "Тема Спорт". След двубоя с Ботев (Пловдив) в Стара Загора наставникът отказа да коментира темата за новия си договор. Според източници от клуба ръководството на заралии вече е подготвило такъв, и то още преди Нова година, и при по-добри лични условия. На този етап обаче контрактът не е бил предложен на специалиста. Според запознати основната причина е, че той първо трябва да изпълни поставените цели пред него за пролетта. А те са - спечелването на Купата на България за 100-годишния юбилей и второто място в шампионата.

 

Шефовете на "зелено-белите" отчитат, че при отсъствието на ЦСКА, Литекс и Локомотив (София) тимът е задължен да надделее в битката с Левски и Славия за втората позиция. Не е изключено Хубчев да остане и при изпълнението на само една от целите, но това трябва да стане с доста убедителна игра, а такава на този етап липсва. 

 

Бронзовият медалист от САЩ'94 пое Берое през октомври 2012 година, като веднъж вече удължи договора си. Хубчев е в клуба от февруари 2012-а, като първоначално бе спортен директор. Той е един от специалистите, ползвали се с най-голямо доверие у нас в последните десетина години.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки