Сензациите в пресата: Лудогорец изпуснал голмайстора на Фенербахче

Левски гони Карнер, в ЦСКА ядосани, че не викат техни играчи в националните отбори

Сензациите в пресата: Лудогорец изпуснал голмайстора на Фенербахче

Сензациите в родната спортна преса на 11 март, петък, 2016 година:

Меридиан мач: Лудогорец изпуснал голмайстора на Фенербахче

Лудогорец е про­пуснал възможност­та да привлече гол­майстора на Фенер­бахче Фернандао. Скаути на „орлите" са наблюдавали тарана, докато той е бил под наем в Баия през 2013 г., но така и не се стигнало до негов трансфер в Разград, тъй като шампионите не се разбрали за неговото привличане с клуба, който държал права­та му по онова време - Атлетико Паранензе.

След като транс­ферът му в Лудогорец пропада, Фернандао е пратен под наем в турския Бурсаспор. Там за два сезона родени­ят през 1987 г. футболист показва своите качества, като отбелязва 32 гола в 48 мача в Суперлигата. През ми­налото лято грандът Фенербахче го купу­ва за 3,4 млн. евро, а в момента той е гол­майстор на лидера в турското първенство с 11 попадения и се очаква съвсем скоро да получи първата си повиквателна за на­ционалния отбор на Бразилия.

По принцип бра­зилците винаги са имали солидно при­съствие в Лудогорец от началото на про­екта на братя Домусчиеви. Дори и в мо­мента Георги Дер­менджиев разчита на седем „кариоки" в своя състав. Става дума за Марселиньо, Жуниор Кишада, Вандерсон, Лукас Саша, Натанаел, Джонатан Кафу и Сисиньо. Марсели­ньо дори бе повикан в националния отбор на България за конт­ролите с Португалия и Македония. Иначе освен него, българс­ки паспорти имат още Кишада и Ван­дерсон.

Меридиан мач: Левски ще гони Карнер

Черният списък на „Герена” започва да се пълни. Според „Меридиан мач”, първи в него е австрийският бранител Максимилиан Карнер. Той ще бъде освободен през лятото, когато е точно средата на договора му, след като подписа в началото на сезона за две години.

Карнер беше привлечен в дни на финансова криза и реално до взимането му се стиг­на, след като преди това десетина други защитници отказаха на Левски.

Австриецът беше твърд титуляр през есента, но не е стъп­вал на терена от нача­лото на годината. Той се контузи по   време на подготовката, но това е най-малката при­чина за трайното му изваждане от състава.

На „Герена" бяха привлечени двама но­ви централни защит­ници - Сърджан Лукин и Александър Александров, които са много по-висока класа от Карнер. Отделно от това в състава ще се завърне и Деян Ива­нов, който в момента лекува тежка травма. Именно това са при­чините за раздялата с австриеца, която на този етап на сигурна.

Меридиан мач: В ЦСКА: Защо не ни броят за живи?

Шефове и треньори на ЦСКА са бесни на националните треньо­ри. Причината е ясна - нито един футболист на „червените" не попадна в мъжкия и младежкия национал­ни тимове за предсто­ящите мачове в края на март. На „Армията" осъзнават, че е странно да повикаш игра­чи от „В" група, но пък на всички е яс­но, а и резултатите го доказват, че ЦСКА е на много по-високо ниво. Показа­телно е класирането на полуфинал за Ку­пата на България.

„Защо не извикаха Преслав в национал­ния отбор, а взеха 33-годишния Рангелов с един гол за целия сезон", питали се Пла­мен Марков, Христо Янев и компания. Те са недоволни от фак­та, че при младежите също не разчитат на играчи на ЦСКА, но за сметка на това ви­кат футболисти от „Б" група. Футболистите на „червените", които може да бъдат пови­кани в младежкия на­ционален тим са Анатоли Господинов, Бо­жидар Чорбаджийски, Павел Головодов и Петър Витанов.

Тема спорт: Джоман и Елиаш пред раздяла с Берое

Основните опорни халфове на Берое Елиаш да Силва и Игор Джоман може да напуснат тима през лятото, разбра "Тема Спорт". Договорите и на двама­та изтичат през лятото и на този етап няма индикации да бъ­дат удължени.

34-годишният Елиаш дойде под Аязмото в края на 2011 годи­на. Бразилецът с португалски паспорт записа над 100 мача за заралии. Той стартира кариера­та си в родния Гремио Инхумензе, а през 2001 г. преминава в Б отбора на Порто. Преди да под­пише с Берое, играе последова­телно в португалските Ещорил, Жил Висенте, Пасош ферейра, Витория Сетубал, Униао Лейрия, Портимонензе и кипърския Ер-мис Ларнака. Ръководството на зелено-бе-лите е решило да направи серио­зен завой в политиката си и да за­почне подмладяване на състава.

Причината за вероятната раздяла с Джоман е възможност­та той да продължи кариерата си зад граница. Французинът па­рафира с Берое през февруари 2013 година. През май халфът ще навърши 30 години, като желани­ето му е да заиграе извън Бълга­рия.

През сезон 2003/2004 играе за Б отбора на Амиен. През 2004 го­дина е привлечен в Гинган, къде­то изкарва до 2010 година, като има 50 мача и 1 гол за елитния тим и доста срещи за втория състав. С Гинган има мачове в Ли­га Европа. Преди да дойде под Аязмото, е бил част от третодивизионния тогава Поаре сюр Ви.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки