1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски излиза с ново спонсорско лого на екипите още срещу Пирин (ВИДЕО)

Левски излиза с ново спонсорско лого на екипите още срещу Пирин (ВИДЕО)

Логото на Spetema ще стои върху гащетата и ръкавите, Баждеков подчерта, че на "Герена" няма финансов рай

Левски излиза с ново спонсорско лого на екипите още срещу Пирин (ВИДЕО)

Левски ще излезе с ново спонсорско лого на екипите още в неделя срещу Пирин (Бл) на „Герена”. Днес „сините” подписаха договор с лидера на пазара на кафе Spetema и изпълнителният директор Константин Баждеков обяви, че логото на компанията ще стои на гащетата и ръкавите на екипите още в следващия мач от А група.

„Искам да изкажа нашето задоволство от подписването на договора с фирма „Балкан”, основен търговски продукт, който тя ще реклама чрез нашия клуб е марката Spetema. За нас това  е третото голямо партньорство с търговска организация от такъв ранг и в периода на договора ще се стараем да разширяваме нашето партньорство и да се защитава интереса на двете компании. За нас е голямо удоволствие, че се стигна до това подписване и още на мача  в неделя на екипите на Левски ще се води присъствието на търг, марка Spetema, на екипите в мача с Пирин. Срокът на договора е до юни 2018 година, до края на този сезон и за още два сезона. Търговската марка ще бъде на гащетата и на фланелката на ръкава”, сподели Баждеков на специален брифинг на стадион „Георги Аспарухов”.

Той отказа да посочи финансовите параметри по сделката и подчерта, че в Левски няма „финансов рай”.

„За конкретни суми няма да коментираме, това е конфиденциална информация. И в предишни наши спонсорски договор. Може би интересът към случващото се в Левски е достатъчен показател какво представлява Левски като продукт и като марка. Финансов рай няма, напротив - има финансов ред и дисциплина. Тръгнали сме да изпълняваме един модел, който да осигурим максимално самофинансиране и привличане на повече собствени приходи от различни дейности”, подчерта Баждеков.

Той отрече, че Левски е привилегирован при намирането на нови спонсори и отдаде това на марката, добрата работа и многото фенове на клуба.

„Създава се някакво впечатление, но за да се стигне до всеки договор, искам да ви кажа, че е процес на доста дълго време договаряне, уточняване, коментиране. Това е процес, който е доста дълъг. Не мога да правя аналогия какво е било преди две години и сега. Левски имаше доста проблеми, които се отразяваха във всички сфери на дейността на клуба и имиджа му като партньор. Неслучайно е това, което се случва в Левски – че тима толкова външни партньори, което е било така и през годините. Не знам колко други клубове имат толкова много рекламодатели и партньори, освен фирмите на техните собственици”.

И увери, че Левски е изпълнил всички свои ангажименти по лицензирането за следващия сезон, а дълговете към НАП се погасяват.

„Подписването на собствени приходи ни дава възможност да сме коректни и да си изпълняваме всички ангажименти, относно лицензирането – ние сме изпълнили всички ангажименти по лицензирането пред БФС и УЕФА. Имаше и визита преди няколко дена от ФФИА с техни представители. Имаме все още задължения на клуба към НАП, които ги обслужваме. Текущите задължения към НАП се обслужват, а за забавянията сме поели ангажименти и идеята е до края на годината да бъдат минимизирани вече съвсем”.

Търговският директор на Spetema Кирил Димитров каза, че това е първото навлизане на компанията в спорта, но се надява, че това е само началото.

„За нас, един от лидерите на кафето на пазара в Югоизточна Европа е удоволствие да презентираме партньорство с един от най-големите клубове в България. Това за нас е първа, но не и последна инвестиция като насоченост за подкрепа на българския спорт. Навлизането ни в спорта няма да бъде свързано само с футбола. Насочеността ни е към Левски към момента. Държахме да се договорим съвместно, имаше диалогичност и стигнахме до съвместно разбирателство. Надяваме се това сътрудничество да продължи във времето. Нашето решение не е импулсивно. Имаше прецизиране, просто сега е дошъл моментът за инвестиции. Защо Левски? Може би това е началото. Сега е дошъл моментът от гледна точка на развитие на нашата компания”, каза Кирил Димитров.

Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал