Най-добрата атака ще разбива белия бетон

Лудогорец е в серия от 8 поредни победи, Славия без допуснат гол от 589 минути

Най-добрата атака ще разбива белия бетон

Най-добрата атака срещу ед­на от най-силните защити у нас ще се изправят днес една срещу друга в Разград, където домаки­ните приемат Славия днес от 16:30.

Шампио­ните са с напомпано самочув­ствие - те са най-резултатни в първенството с 34 точни из­стрела в 21 срещи. Освен това са в серия от осем поредни поб­еди. За последно те не спечелиха на 21 ноември, когато точно на "Лудогорец Арена" стигнаха само до 0:0 срещу благоевградския Пи­рин. При новия си руски треньор Александър Тарханов Славия продължава да показва изключи­телно здрава игра в защита. През пролетта белите не са до­пуснали попадение - две нулеви равенства и победа с 1:0 като гост на Ботев Пловдив. Така те са 6 поредица от шест двубоя в А група, в които вратарите им не са вадили топката от мрежа­та си. За последно им вкара Лев­ски на „Герена" - на 29 ноември миналата година - стори го Джереми де Ноойер в 41-ата мину­та. Оттогава белите се радват на серия от 589 сухи минути - 9 часа и 49 минути!

Треньорът на Лудогорец няма да може да използва срещу сто­личани трайно контузените Сисиньо и Мисиджан. Единстве­ният друг проблем пред него е това, че няма да може да разчи­та на Светослав Дяков, който е наказан за два мача. Варианти- те за негов заместник са някол­ко. Почти сигурно обаче специа­листът ще се спре на румънеца Андрей Препелица. В състава се завръща Вандерсон, който изтърпя наказание срещу Пирин (Бл) (3:1). По-скоро обаче бразилецът няма да бъде върнат в халфовата линия до Лукас Саша, а ще започне на левия фланг на на­падението вместо Джоди Лукоки. В защита се очаква да си партнират Козмин Моци и Вен­цислав Керчев. Последният ще е и играчът до 21 години, който ще започне срещата.

Лудогорец – Славия
16:30, „Лудогорец Арена”

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов – Й. Минев, Моци, Керчев, Натанаел, Саша, Препелица, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

Славия: Кирев – Панов, Пиргов, Велков, Омар, Семерджиев, Карабельов, Сердеров, Балджийски, Ив. Димитров, Моканза
Треньор: Александър Тарханов

Съдия: Драгомир Драганов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки