Вечното дерби се завръща днес при 19-годишните

Напълно готови сме за победа, казва треньорът на ЦСКА Методи Деянов

Вечното дерби се завръща днес при 19-годишните

Вечното дерби във футбо­ла се завръща днес, макар и при юношите. Червени и сини си дават среща от 15:00 часа в комплекс "Царско село" в сблъсък от Елитната група до 19 г. ЦСКА с треньор Ме­тоди Деянов (40 г.) влиза в двубоя като по-предно по­ставения тим - заема 5-а по­зиция след 18 изиграни кръга, като е на 5 точки зад лидери­те Лудогорец и Славия. Лев­ски с треньор бившия брани­тел Йордан Петков (40 г.) пък е 7-и, като има 5 точки по-малко от червените и е с пасив от 10 спрямо първенци­те.

"Напълно готови сме за победа", отсече Методи Дея­нов пред "Тема Спорт". "Ня­маме проблеми с контузени или наказани футболисти, така че влизаме с най-добро­то в срещата. Мобилизирани сме на сто процента за победа", добави наставникът на ЦСКА.

Този път за вечното дерби при 19-годишните ще бъдат взети сериозни мерки за си­гурност. Сблъсъкът през есен­та бе прекъснат от много грозни сцени, след като фенове на армейците бяха бити на трибуните, а един от футболистите на ЦСКА (гол­майсторът Иван Ангушев) съ­що пострада след удар с ши­ше, хвърлено от привърже­ник на сините. Онзи мач бе прекратен 15 минути преди края, но в крайна сметка бе доигран, а Левски спечели с 2:0.

За днешния двубой ще бъде подсигурено сериозно присъствие на охранители. С оглед важността на мача за главен рефер бе определен опитният Георги Игнатов, като негови помощници ще са Иво Колев и Петър Джугански.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки