Първа победа за Илиан Илиев начело на Локо (Пд), нереални пропуски на Монтана (ВИДЕО)

Мартин Камбуров донесе първа победа на Локомотив като гост през сезона, Монтана изпусна невероятни положения в края

Първа победа за Илиан Илиев начело на Локо (Пд), нереални пропуски на Монтана (ВИДЕО)

Локомотив (Пловдив) взе първа победа като гост през сезона в А група след 1:0 над опашкаря Монтана в първа среща от 25-ия кръг. Капитанът Мартин Камбуров донесе първия успех на Илиан Илиев начело на „смърфовете”, а мачът ще се запомни и с два невероятни пропуска на домакините в края, когато Петър Атанасов и Сергей Георгиев не можаха да уцелят празна врата от няколко метра.

Локомотив събира 24 точки на седмата позиция, само на една зад градския съперник Ботев. Монтана няма победа от септември и остава последен, девети, с 16, колкото има и Пирин, който в неделя гостува на Левски.

Теренът на „Огоста” бе обилно напоен от навалелия дъжд през последните няколко дни и това наложи всяка предварително начертана тактика за хубав терен да бъде хвърлена в кошчето. Емил Велев търпеше наказание и гледаше мача от трибуните. В публиката беше и благодетелят на Локомотив Христо Крушарски.

Първата добра възможност дойде в 7-ата минута след центриране на Велев отдясно, което намери отлично главата на Камбуров, но бранител блокира удара.

Монтана можеше да поведе в 28-ата минута, когато Иван Стоянов прояви рядко срещана по родните терени фантазия и с петичка прехвърли топката над главата на Крумов, излезе сам срещу Ел Харуби и опита да прехвърли и него, но стражът успя леко да избие и кълбото мина над целта в корнер.

Ел Харуби бе много нестабилен при високите топки през целия мач и играеше своеобразно руска рулетка с кое от кое по-рисковани намеси. Монтана пък опита на няколко пъти едно и също, явно заучено, центриране от корнер на първа греда и всеки път не създаваше заплаха.

Адреналинът на това приспивно първо полувреме се покачи едва в последните му 4-5 минути. Удар на Иван Стоянов от добра позиция беше блокиран, но Локо на три пъти можеше да поведе преди почивката.

Стефан Велев не вярваше, че е изпуснал от границата на вратарското поле след отлично меко центриране на Велковски на втора греда. В следващата минута Камбуров заложи за Велев с гръб към вратата, а неговия удар мина покрай лявата греда след рикошет. От последвалия корнер Мартин Райнов имаше най-чистото голово положение вътре във вратарското поле, но с последния удар за първата част прати слабо в ръцете на вратаря.

Напук на пропуските в края на първата част, Локо започна втората с гол в 50-ата минута, изцяло благодарение на класата на Мартин Камбуров. Капитанът използва пас по земя, с едно чукване се отскубна от Асен Георгиев, надбяга Георги Ангелов и ниско по диагонала прати под плонжа на Иванов за 1:0.

Монтана беше леко стъписан след гола и Камбуров пропусна да отбележи за втори път, насочвайки по земя в ръцете на Христо Иванов.

Ел Харуби продължи да прави глупости при високите топки, а резервата Марчев направи голям пропуск и от два опита не можа да вкара на 3-4 метра от вратата.

Монтана заслужаваше да изравни в края, но направи два немислими пропуска, които накараха Емил Велев да се хване за главата и да не вярва на случващото се.

В 85-ата минута резервата Петър Атанасов бе изведен през центъра, заобиколи вратаря Ел Харуби и в стил Фернандо Торес срещу Манчестър Юнайтед не уцели празната врата, пращайки встрани вляво.

Минута преди края на редовното време дебютиращия Набил Еженави проби умело вляво и центрира ниско, а Сергей Георгиев на втора греда не намери вратата вътре от вратарското поле и вече съвсем разклати нервите на Кокала, който не можеше да си намери място от яд на трибуните.

В следващия кръг Локо (Пд) гостува на Черно море, а Монтана отива в Блгоевград за визита на Пирин.
 

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Лудогорец 21 14 6 1 34:11 23 48
2 0 Левски 21 10 6 5 19:10 9 36
3 0 Берое 22 9 9 4 22:17 5 36
4 0 Славия 21 10 5 6 22:11 11 35
5 0 Черно Море 22 7 6 9 21:26 -5 27
6 0 Ботев Пд 22 6 7 9 17:27 -10 25
7 0 Локо Пд 22 7 3 12 17:30 -13 24
8 0 Пирин 21 3 7 11 15:26 -11 16
9 0 Монтана 22 3 7 12 15:24 -9

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки