Пелегрини: Обидно е Англия да остане само с три отбора в Шампионска лига

Италия сериозно застрашава да изпревари англичаните в ранглистата на УЕФА

Пелегрини: Обидно е Англия да остане само с три отбора в Шампионска лига

Мануел Пелегрини кара по­следните си месеци начело на Манчестър Сити, но това не пречи на чилиеца да покаже пълния си професионализъм. В навечерието на днешния 1/8-финален реванш в Шампион­ската лига срешу Динамо Ки­ев спецът демонстрира за­грижеността си към англий­ския клубен футбол. Манчестърци са почти сигурни 1/4-финалисти, след като спече­лиха с 3:1 в Украйна и може да се окажат единственият представител на страната в тази фаза. Съгражданите от Юнайтед не преодоляха гру­пата си и продължиха в Лига Европа, Челси отпадна с общ резултат 2:4 от ПСЖ, а утре на Арсенал предстои мисия невъзможна срещу Барселона след 0:2 в Лондон. Тава накара Пелегрини да сподели притес­ненията си, че смятаното за най-силно клубно първенство на планетата може да загуби едно място в престижната надпревара и от по-следва­щия сезон да остане с три участника в ШЛ.

"За мен Висшата лига е №1 в света. И аз ще се опитам Англия да не падне на четвър­тото място в клубната ран­глиста на УЕФА. Ако Сити стигне до финала и успее да го спечели, то това ще е от полза за страната", заяви Пелегрини пред Daily Mail.

Проблемът за Англия е се­риозен, защото в Европа ос­вен Сити засега сигурен е още един представител. Това ще е победителят от Манче­стър Ю - Ливърпул (2:0 за мърсисайдци на "Анфилд"), докато Тотнъм реално отпадна от Лига Европа след 0:3 сре­щу Борусия в Дортмунд. Мно­го скоро Англия ще се лиши от солидния си коефициент за сезон 2011/12 г. - 15,250 срещу 11,357 на преследвача Италия. В момента апенинците изпреварват албионците сумарно с 59,082 срещу 58,909 за последните 4 сезо­на. По този начин родината на футбола може да изхвърчи от челната тройка (където бетонирани са Испания и Гер­мания) за първи път през то­зи век.

От думите на Пелегрини излиза, че тимът му ще се бо­ри за задължителна победа срещу Динамо. Гражданите сериозно изостанаха от бит­ката за титлата и отпадна­ха за ФА къп, но няма да са ка­по, след като спечелиха Купа­та на лигата, а и им остава и Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки