Лос Анджелис разгроми Чикаго, Кралете доближават лидерите в Западната конференция

Сейнт Луис допусна тежка загуба с 4:7 от Калгари

Лос Анджелис разгроми Чикаго, Кралете доближават лидерите в Западната конференция

Крис Фърстийг и Милан Лучич вкараха голове в рамките на 18 секунди през първата третина, а Лос Анджелис отнесе Чикаго с 5:0 в мач между два от водещите отбори в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Кралете са с актив от 87 точки, докато Чикаго има 88 пункта и е трети в генералното класиране. Венсан Лекавалие, Дъстин Браун и Тайлър Тофоли вкараха другите три шайби за отбора на Лос Анджелис, който е с баланс от 8-2-1 (победи, загуби, поражения след продължения) в последните си 11 мача в лигата. Вратарят Джонатан Куик пък спаси 32 удара за 41-ия шътаут в кариерата си, а Лос Анджелис остана начело на Тихоокеанската дивизия при две точки аванс срещу отбора на Анахайм.

Патоците надвиха със 7:1 Ню Джърси, след като Якоб Силверберг вкара три гола за първия си хеттрик в лигата. Кори Пери остана лидер сред реализаторите на Анахайм с 29-ата си шайба за сезона, а Ник Ричи вкара своята първа в последните 25 двубоя с екипа на Патоците.

Сейнт Луис допусна тежка загуба с 4:7 от отбора на Калгари, за който Михаел Фролик отбеляза хеттрик, Шон Монахан вкара два гола, а Джо Колбърн и Марк Джордано добавиха по един. Блус пропуснаха шанс да оглавят еднолично генералното класиране в Западната конференция и вече имат мач повече от отбора на Далас, с който са лидери с по 71 точки до момента. Сейтн Луис има и по три мача повече от Кралете и Патоците.

Въпреки че програмата за понеделник беше насочена към битките в Западната конференция, екшън имаше и на изток. Отборът на Флорида, трети в Атлантическата дивизия, загуби с 2:3 срещу Ню Йорк Айлъндърс, след като допусна гол на Кал Клътербък 1:39 минути преди сирената.
Пантерите пропуснаха шанс да заемат второто място в Източната конференция, докато тимът от Ню Йорк подсигури третото си място в Столичната дивизия. Айлъндърс са с четири точки пред Питсбърг и имат мач по-малко от Пингвините, които заемат временно седмата плейофна квота на Източната конференция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки