1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Стоичков: Проблемът на Реал се нарича Лео Меси

Стоичков: Проблемът на Реал се нарича Лео Меси

Никой от Барса няма да иде в Реал, Неймар ще вземе "Златната топка" като футболист на Барселона, казва Камата

Стоичков: Проблемът на Реал се нарича Лео Меси

Легендата на Барселона и българския футбол Хрис­то Стоичков продължава да се наслаждава на силна­та форма на каталунците и същевременно не пропус­на да анализира със задово­лство кризата във Вечния враг Реал Мадрид. Камата даде интервю пред AI Primer Toque по радио "Онда Серо", в което гаранти­ра, че нито един играч на Барса няма да премине на "Бернабеу". Според него проблемите на Реал ще продължат, докато продължава и епохата на Меси. "Аз треньор на Бар­са? В Маями ми е добре", каза още Ицо пред "Онда Серо". Той не иска Белия балет за съперник в ШЛ и прогнозира, че Неймар много скоро ще спечели "Златната топка".

НИКОЙ ОТ БАРСА НЯМА ДА ОТИДЕ В МАДРИД

Днес е невъзможно ня­кой от Барса да облече фланелката на Реал Мад­рид. Случаят с Фиго няма да се повтори повече. Неймар остава със сигур­ност на "Hoy Камп". Убе­ден съм, че ще вдигне "Златната топка", при това ще го направи като играч на Барса. В този отбор той ще израсне много повече, отколкото в Реал. футболът е слож­но нещо, но естествено, че тимът може да спече­ли отново требъл. В съб­лекалнята на Барселона обаче никой не мисли по-далеч от предстоящия мач.

ПРОБЛЕМЪТ НА РЕАЛ

Проблемът на Реал се нарича Лео Меси и той ще продължи, докато трае ерата на Лео. Ако играчите в Мадрид си признават, че са по-слаби от Барса, е притеснител­но.

РАБОТАТА НА БАРСЕЛОНА

Понякога големите от­бори не могат да печелят всичките мачове, но фун­даменталното е, че в Бар­селона работи инфраст­руктурата, младите иг­рачи. Кантерата на Барса е съкровище, което няма цена. Звездите са играчите, кои­то са из­лезли от Ла Масия - Пеп, Бускетс... Най-много ми харесва в Барселона скромността на футболис­тите. Когато Меси бе по-млад, мислеше повече с краката, отколкото с главата. Сега вече знае какво да прави. Меси е щастлив, лицето му го показва. Мисля, че Господ е с него. Като баща е ста­нал пo-концентриран и по-зрял, това е много важ­но. Никога не съм виждал Лео нервен или тъжен. Какво да ти кажа за Ней­мар - друг феномен. На 23 години вече е бил в челна­та тройка на света. Рано или късно ще бъде на вър­ха, защото е изключите­лен играч.

АТЛЕТИКО Е ДИРЕКТНИЯТ СЪПЕРНИК

Не съм си и мечтал Ре­ал Мадрид да е на така­ва дистанция от Барсе­лона. Колкото са по-да­леч, толкова по-добре. Така и напрежението е по-малко. Защо трябва да си мислим, че само един отбор се мери с Барселона? В момента директният съперник е Атлетико. Отборът знае как да играе и кога да атакува. Манталитетът на Чоло и някои от играчите му е на вся­ка цена да се премине в следващата фаза (късно снощи дюшекчиите пос­рещнаха ПСВ в осминафинален реванш в ШЛ). Вярвам, че Атлетико няма да има никакви проблеми и ще победи лесно. Диего Симеоне разполага с от­лично подготвен отбор и характер на победи­тел. Лесно е да се работи с него. Най-много ми харесва, че Атлетико запази своя стил на игра, което е много трудно.

РЕАЛ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Като барселонист не искам да ни се падне Реал Мадрид на жребия в Шампионската лига. Не бива да бъркаме турнирите - Реал в Шампионската ли­га прави нещата както иска и минава кръгове­те. Преди две години също се провали в Примера, но спечели Шампионската ли­га. Барса със сигур­ност ще е изявен фаворит, но и те са опасни, имат големи играчи. Жре­бият е жребий. Който се падне, трябва да го победиш, ако искаш да станеш шампи­он. Вече ги ня­ма Платини и Блатер и няма нагорещени топки на жребия. Инфантино (но­вият прези­дент на ФИФА) беше като мари­онетка.

НЕ МРАЗЯ ЗИДАН

Не е лес­но да бъдеш треньор.  Нямам нищо против Зи­дан, защото той е бил и ще бъде най-важният и ос­новен играч, мина­вал през история­та на футбола. Се­га обаче му попад­на горещият кар­тоф в ръцете. Не бива да се смесва омразата към клуба с омразата към играчи­те. Както съм казвал, Зидан ме притеснява само в краткосрочен план, но не в дългосрочен.

ПРОБЛЕМЪТ НА ТРЕНЬОРИТЕ

Президентът на Реал избра постоянна промяна на треньорите и в послед­ните десет години се изре­диха осем наставници. След като сменяш главата на една съблекалня, това означава, че липсва дове­рие. Ако си го взел, защо го сменяш? Това е най-лошото нещо, което може да се случи във футбола - да нямаш доверие още от първия ден. Флорентино избра  по­литиката да сменя всичко, което не върви. И с времето се оказа, че не спира да бърка. По-лесно е да махнеш треньора, отколкото це­лия отбор. Никога не съм обичал сравненията, но по времето на Мауриньо Реал даваше отпор на Барса. Ад­мирирам го много. Жозе спечели титлата и купа­та. Той е най-добрият треньор, който е имал Ре­ал 8 последните години. Сега .Мауриньо си е отпочинал и скоро ще се върне. Няма търпение да се изпра­ви срещу Гуардиола.

КЕЙЛОР НАВАС ПАЗИ

Кейлор е един от най-добрите вратари в све­та и пази под напреже­ние. Това е един от проблемите, които се нат­рупват. Иначе е сред иг­рачите в най-добра фор­ма в Реал Мадрид.

ВАЛЕНСИЯ УДАРИ ДЪНОТО

Вярвам, че за Валенсия по-надолу няма накъде. Тимът удари дъното. Липсва му характера, който имаше едно време. То­зи клуб не заслужава това, което се случва. Гари Невил обаче ще остане до края на сезона, защото е приятел на президента.

ДИЕГО КОЩА В НАЦИОНАЛНИЯ

Висенте дел Боске е много добре подготвен и знае какво да прави. Испа­ния игра зле на световно­то и с Диего Коста, и без Диего Коста. Но още от първия път, когато Диего бе повикан в националния отбор, в Испания се поя­виха много хора, които бяха против него. Ако от­борът има нужда от Кос­та, ще бъде повикан. Той е страхотен играч, но не ми харесва неговият имидж напоследък (визира ухапването на Гарет Бари в мача за ФА Къп).

ЗА ЛУИС ВАН ГААЛ

В Манчестър Юнайтед имат нужда от промяна и трябва да признаем, че Ван Гаал се провали в Ман­честър. Лестър? Не играе бляскав футбол, но има особена дисциплина. Все пак ще се радвам, ако стане шампион на Англия.

Краев с цял мач в Португалия (ВИДЕО)

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия (ВИДЕО)

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата