Сензациите в пресата: Гамаков попадна в полезрението на Левски

Играчи на ЦСКА заработили по 9 000 лв. само от премии, зимната селекция на "Герена" струвала €360 000

Сензациите в пресата: Гамаков попадна в полезрението на Левски

Сензациите в родната спортна преса на 16 март, сряда, 2016 година:

Тема спорт: Левски следи халф на Ботев

Спортно-техническият щаб на Левски ще обърне по-специално внимание на халфа на Ботев Милен Гамаков в ос­таващите мачове дo края на първенството. Уникалният играч, който бе използван в някои двубои и като центра­лен защитник, е попаднал в по­лезрението на сините.

Гама­ков, който на 14 април ще ста­не на 22 години, е изиграл 20 мача 6 А група през кампанията. Той има на сметката си едно попадение - разписа се 6 последния кръг - вкара го при успеха с 3:1 над Черно море.

Преди време се заговори, че Левски има интерес и към напа­дателя на канарчетата Грегъри Нелсън. Шансът холандецът, който е бивш футболист на ЦСКА, да премине на „Герена" обаче е минимален, тъй като е следен от чуждестранни клубо­ве. Един от тях е Касъмпаша, където играят българските на­ционални защитници Страхил Попов и Васил Божиков.

Тема спорт: В ЦСКА заработиха по 9 бона от премии

Част от футболистите на ЦСКА са заработили по близо 9 бона от премии от началото на първенството. До момен­та червените имат 20 победи в шампионата, но едната е служебна - срещу Витоша Бистрица, и за нея не се полага бонус. Така остават 19 успеха, като за всеки един са раздаде­ни по 450 лева на калпак. Това означава, че максимумът, кой­то един играч на ЦСКА е могъл да припечели от премии до момента, се равнява на 8550 лева, пресмята „Тема спорт”.

Сумата за редовните участни­ци в победните мачове на ЦСКА може да нарасне до 15 бо­на в края на първенството, тъй като на отбора му предс­тоят още 12 шампионатни срещи. В турнира за Купата на България за момента не са обе­щавани премии. Такива ще има, ако ЦСКА спечели трофея, но е възможно да бъдат дадени и при елиминиране на Берое. Най-късно на 28 март (понеделник) играчите ще получат и възнагражденията си за теку­щия месец.

Меридиан мач: Зимната селекция на Левски излязла €360 000

Зимната селекция на Левски е излязла точно 360 000 евро, научи „Меридиан Мач". От ръководство­то на „сините" на ня­колко пъти афишира, че има готовност да отпусне сума около 1 милион лева за нови играчи. В крайна сметка обаче спорт­но-техническият щаб на клуба е успял да спести значителна част от тези пари, ка­то за трансфери са дадени 360 000 евро или малко над 700 000 лева.

Най-скъпата зимна покупка стана ябъл­ката на раздора меж­ду Левски и агента Николай Жейнов - Франсис Нар. За него бяха платени 180 000 евро на чешкия Баник (Острава). Още 120 000 евро бяха добавени за ниге­рийския нападател Бабатунде Адениджи. Третият, за кой­то е платена транс­ферна сума е халфът Мехди Бурабия. При него са извадени точ­но 60 000 евро без никакви преговори с Черно море. Причи­ната е, че бившият полузащитник на Локо (Пд) е имал освобождаваща клауза в договора.

За отбелязване е, че с трансферите на Нар и Адениджи, ко­ито бяха най-трудни, се е занимал лично един от съсобствени­ците Иво Тонев.

Извън трите покупки на „Герена" взеха още Сърджан Лукин, Александър Александров, Джъстин Менголо и Вен­ци Христов. Всички те дойдоха без тран­сферни искове.

24 часа: Фирма на Трифон Иванов запориран за 1 036 566 лева

„Да пазим паметта на Трифон!" Само това каза бившата съпруга на Три­фон Иванов - Марияна, потърсена да разкаже за скандала с имотите му. Преди дни в сайт за имо­ти се появи обява за про­дажба чрез посредник на апаратамент на Трифон Иванов във Велико Тър­ново за 90 000 евро. Дъ­щерята на Туньо - Галина, реагира във Фейсбук, че приятелката на баща й разпродава имотите му.

Близки до семейството коментираха, че този апартамент в кв. „Зона В" е закупен, след като се прибрали от Австрия, да­леч преди Трифон да се познава с приятелката си Валя. Жилището е тухлено, 131 кв. м с гараж и 2 паркоместа. Във вход „А" съседи на Туньо са съдия, бивш зам.-кмет, бивш зам. областен.

„Никой не е идвал в жи­лището от смъртта на Трифон. Даже колата му стои отпред, а домоуправителят събира всичките писма и сметки", каза един от съседите и показа старото БМВ. Джипът му „Мерцедес" с четирите тройки пък преди 4-5 г. бил заложен, но той успял да го освободи. Не го ка­рал, а често го засичали със служебната кола. Според съседа до този момент в жилището не са правени и огледи.

„Не знам как смятат да го продават, след като децата му имат претенции, но той се води на една от фирмите на Трифон и тя бе прехвърлена на майка­та на приятелката му за­ради запорите по дълго­вете му", каза комшията.

Справка в Търговския регистър показа, че „Трифо" ЕООД с едноли­чен собственик футболи­ста, е прехвърлена на 31 октомври 2012 г. на Мар­гарита Маринова Пано­ва. Предметът на дейност е вътрешна търговия и обществено хранене и върху нея няма запори. Вероятно, за да бъде спасено имуществото от съ­дия-изпълнители, е пре­хвърлено на майката на приятелката му Валя Па­нова, казаха запознати. Вчера Валя не вдигаше телефона си.

Другото дружество на Туньо - „Триумф" ООД, което продължава да се води на негово име, има запор от ББР и НАП-Търново. Размерът на за­пора е 1 036 566 лв. от 24 септември 2014 г. Той е във връзка с инвестиция на Трифон в строител­ството на търговско-раз­влекателен комплекс в с. Поликраище, който се продава от съдия-изпъл­нител.

Дъщерите на Трифон били силно обезпокоени, че като негови наследни­ци ще онаследят и дълго­вете на баща си. Те ще се приберат в България за панихидата по повод 40 дни от кончината му на 23 март. Освен да почетат паметта му, Галина и Ма­рина планирали срещи с адвокати, за да изяснят реалната ситуация с фи­нансите на легендарния футболист.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки