Австрийка взе първа победа за Световната купа по ски алпийски дисциплини

Контузената Линдзи Вон беше в Сейнт Мориц, за да получи малката Световна купа в спускането

Австрийка взе първа победа за Световната купа по ски алпийски дисциплини

Австрийката Мирям Пухнер спечели първа победа в кариерата си за Световната купа по ски алпийски дисциплини. 23-годишната Пухнер беше най-бърза в спускането от финалите на сезона в швейцарския курорт Сейнт Мориц на пистата "Енгиадина" с време с 1:40.93 минута. Втора на 13 стотни от секундата завърши представителката на домакините Фабиене Зутер, а трета на 17 стотни от секундата се нареди италианката Елена Куртони.

Швейцарката Лара Гут, която вече си осигури големия Кристален глобус, завърши 13-а днес с изоставане от 1.20 секунда. Гут вече има 1362 точки три състезания преди края и е недостижима на върха. Контузената Линдзи Вон (САЩ) е втора с 1235 точки, а Виктория Ребенсбург (Германия) е трета с 1007 точки.

Вон, която се възстановява от травма на коляното и не участва в състезания от февруари, вече си беше осигурила малката Световна купа в спускането с 580 точки. Тя беше на трибуната и след състезанието получи трофея. Втора в дисциплината за сезона завърши Зутер с 463 точки, а трета е канадката Лариса Юркив с 407 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки