Байерн драматично оцеля и пречупи Ювентус с 4:2 след продължения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левандовски и Мюлер с глава вкараха мача в продължения за 2:2, а там резервите Тиаго и Коман решиха всичко

Байерн драматично оцеля и пречупи Ювентус с 4:2 след продължения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен оцеля срещу Ювентус и мечтата на Пеп Гаурдиола да си тръгне от Бавария с трофея от Шампионска лига остава жива, след като неговият отбор се върна от "отвъдното" за 2:2 на реванша и вкара мача в продължения, където наниза още два гола и спечели с 4:2.

Напук на всички прогнози Байерн Мюнхен с кански мъки успя да вкара в продължения реванша срещу Ювентус в най-титаничния сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига. „Старата госпожа” изигра перфектно първо полувреме, в което поведе с 2:0 след попадения на Погба и Куадрадо, а гол на Мората бе неправилно отменен със засада. Както Ювентус възкръсна в края на първия мач, така го направи Байерн тази вечер и след две идентични центрирания Левандовски намали с глава, а в 90-ата Томас Мюлер също с глава прати мача в продължения. В тях Байерн бе по-свеж и с голове на резервите Тиаго Алкантара и Кингсли Коман успя да отстрани миналогодишния финалист.



„Бианконерите” се пребориха с много воля за 2:2 в първия мач, след като бяха напълно надиграни до 60-ата минута, но и на реванша Байерн бе считан за големия фаворит. Ситуацията в тима на Алегри стана направо критична, след като Дибала и Маркизио се контузиха преди гостуването в Мюнхен и заедно с Киелини въобще на пътуваха за Германия. Манджукич пък не бе напълно здрав и Алегри заложи на 4-3-3, преливащо в 4-5-1 с Мората на върха на атаката и Хуан Куадрадо и Алекс Сандро по фланговете.

Байерн очакваше „Старата госпожа” да се брани, но гостите ги изненадаха с преса в собственото им наказателно поле в първите минути. Настъпателната тактика на италианския шампион се увенча с успех и те стигнаха до ранен гол. В 5-ата минута Нойер и Алаба не се разбраха, а Лихщайнер ги превари за топката и я чукна успоредно за Погба, който при липсващ вратар успя да провре между двама бранители към опразнената мрежа за 1:0.

Преди този гол Байерн не бе допускал попадение у дома в Шампионска лига през първата част в предишните си седем срещи. Голът бе идеален подарък за 23-ия рожден ден на Погба, който беше вчера.

Рибери и Коста стреляха неточно към вратата на Буфон, а в 22-ата минута гол за Ювентус неправилно беше отменен. Нойер изчисти лошо, Кедира пресече и Мората веднага прехвърли вратаря, пращайки в мрежата, но бе вдигната засада. Телевизионните повторения показаха, че Кимих покрива Мората и голът беше редовен.

Байерн разиграваше много повече топката, но това не притесняваше Ювентус, който не допускаше сериозно положения пред Буфон.

В 28-ата минута Алваро Мората, който този сезон е предимно резерва, избухна с момент на гениалност. След центриране пред вратата на Юве, Мората пое от собствената половина, напредна през центъра, размина трима в червено и в точния момент отклони надясно за свободния Куадрадо, колумбиецът изчака Лам и с финт го остави на земята преди да опъне мрежата в близкия ъгъл – 2:0 и шок за баварците. 5 000 гостуващи фенове ликуваха.

Байерн стигна до първото си чисто голово положение едва в 42-ата минута. Тогава Левандовски овладя в наказателното поле и Буфон изби ниския му шут, Сандро изби в Левандовски и кълбото мина опасно близо покрай целта.

Преди почивката „бианконерите” бяха на косъм и от трети гол след нова чудесна контра, когато Погба отляво търкули успоредно на вратата и Нойер спаси по впечатляващ начин удара на Куадрадо, а добавката на Лихщайнер мина над целта.

Ювентус бе спечелил всичките си 15 предишни срещи в турнира, когато е водил с два гола на почивката и това правеше много трудна задачата на Байерн. Тази вечер Джиджи Буфон изигра 90-ия си мач за Юве в Шампионска лига и подобри клубния рекорд на Алесандро Дел Пиеро (89).

Вместо германският колос да напада, Ювентус имаше три голови положения в началото след паузата. Първо обаче имаше масово меле и жълти картони за Видал и Лихщайнер.

И пак Мората беше като прероден. Сандро изведе испанеца вляво, той използва подхлъзване на Алаба, но стреля право в Нойер. Минута по-късно Мората се разходи в наказателното поле и стигна почти пред вратата, стреля, но протегнатият крак на Алаба отклони в корнер. От втория корнер Мората имаше трети шанс, след като надскочи Кимих и Алаба, ала пак прати в ръцете на вратаря.

Гуардиола пусна Бернат на почивката, а след час игра включи и Коман на мястото на Алонсо.

На Байерн обаче липсваше скоростта на Робен и 20-ина минути преди края се чуха и освирквания на „Алианц Арена”. Те обаче сякаш мотивираха домакините и Байерн намали при първото си чисто положение за втората част. Коман стигна топката на аутлинията и върна към Дъглас Коста, който центрира остро и на втора греда Левандовски отблизо прониза Буфон с глава – 1:2. Полякът бе изпуснат от Бонучи, който допусна топката да мине зад него. С този гол Левандовски изравни рекорда на Тиери Анри от седем поредни мача с гол в Шампионска лига.

„Алианц Арена” скочи на крака и на терена завря и закипя пред италианската врата. Ювентус оцеля след меле в 77-ата минута и Погба успя да изчисти панически в тъч. Само минута преди гола на Байерн Манджукич влезе срещу бившия си клуб на мястото на вдъхновения Мората, който се умори.

Юве се окопа пред собствената врата, а Байерн обикаляше около наказателното поле и сипеше центрирания пред Буфон. При едно от тях Левандовски засече с глава подаването на Дъглас Коста отдясно и нацели лявата греда, но имаше и засада, която бе маркирана.

Дъглас Коста продължи да центрира много опасно и фалцово едва не изненада Буфон в 89-ата минута, а топката мина на сантиметри от лявата греда.

Наивна грешка на Евра обаче позволи да се стигне до ново центриране точно в заключителното секунди на редовното време, Коман центрира отдясно и качи на главата на Томас Мюлер, който от идентична позиция на втора греда пак не сбърка – 2:2 и мачът влезе в продължения.

Байерн имаше повече енергия в първите допълнителни 15 минути и натискаше. Ювентус обаче стигна до най-доброто положение и се наложи Мануел Нойер да се хвърля и да спасява удар на Лихщайнер към долния ляв ъгъл след добро връщане на Манджукич с гръб към вратата.

Буфон внимаваше за центриранията от фланга и умело боксира едно такова в близкия десен ъгъл след рикошет от Бонучи.

Патрис Евра направи втора брутална грешка, която бе заплатена с гол. Френският ля бек изчисти лошо с глава, Мюлер подаде на Тиаго Алкантара и последната резерва на Гуардиола намери долния десен ъгъл за 3:2.

Този гол пречупи Ювентус, който допусна и четвърти гол само две минути по-късно, когато може би за първи път в мача бе хванат на контра. Артуро Видал пусна вдясно за Коман в комбинация изцяло между бивши играчи на Юве, Коман се нагласи и майсторски фалцира в далечния ляв ъгъл, по подобие на Робен в първия мач – 4:2 и точка на спора.

Ювентус опита отново да се върне в мача и бе отказан от Нойер, който направи фантастично спасяване отблизо срещу Манджукич, а Стураро профука добавката от няколко метра на празна врата. Бонучи също се пробва, ала прати слабо право в немския страж. Още веднъж Бонучи можеше да се разпише, ала от няколко метра стреля слабо с глава при избита топка след свободен удар.

Байерн очаква жребия за четвъртфиналите в петък, а Ювентус ще се стреми да постигне домашен дубъл до края на сезона.

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки