Велизар Димитров: Всички искаме Висша лига със силни Левски, ЦСКА, Литекс и Локо (Сф)

"Не става без ясна стратегия, в ЦСКА нещата са на едно положение, никой не знае какво става"

Велизар Димитров: Всички искаме Висша лига със силни Левски, ЦСКА, Литекс и Локо (Сф)

Бившият футболист  на ЦСКА Велизар Димитров смята, че всички футболни фенове, а и деятели искат една нова Висша лига със „силни Левски, ЦСКА, Литекс, Локо (Сф)”. Той обаче подчерта, че идеята ще е успешна само ако всички поканени отговарят на всички критерии за финансова стабилност.

„Не знам, малко съм раздвоен. Ще бъде много хубаво, ако нещата се случат по правилния начин и всички отбори, които бъдат поканени да отговарят на всички изисквания, да бъдат солидни, стабилни. Това ще бъде един много хубав проект, въпросът е да не се правят компромиси с този или онзи и в един момент да се окаже, че някои отбори пречат на останалите. Всички искаме една такава Висша лига със силни Левски, ЦСКА, Литекс, Локо (Сф), да не ги изброяваме, ще бъде много хубаво за българския футбол, но ако се направи по правилния начин и без никакви компромиси. Надявам се това да се случи, ще бъде много интересно за феновете, за българския зрител, Надявам се да се случи, времето ще покаже, дано”.

Димитров сподели, че не се чувства добре да гледа ЦСКА във „В” група и смята, че в момента клубът е в период на застой и пред него стоят много неизвестности.

„Не се чувствам добре, поради тая причина избягвам да ходя на мачове. Гледам си ги вкъщи самичък, не ми харесва това, което беше до момента. Опитва се в момента някакво съживяване, нещата пак са малко неясни. Най-хубавото в случая е, че се даде пъти  много млади момчета играят. Виждам голямо израстване във всеки един от футболистите, което е много хубаво, но за нещо по-мащабно в момента не бива и не трябва да се говори, не е удобен моментът. Няма как без ясна стратегия и перспектива, нещата са  на едно положение, никой не знае какво се случва. Ако решат да се занимават, да влагат пари и чувства, нещата ще се получат много бързо”.

Христо Янев анонсира съвместни планове на двамата, но засега няма конкретика какви са тези планове.

„Не е удобен моментът да разкриваме. Всичко ще стане ясно, с Ицо сме много добри приятели от 15 години, бяхме и съседи, с него винаги има какво да си говорим”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки